Voorbeschouwing Sparta – FC Twente

Voorbeschouwing Sparta – FC Twente

Vrijdagavond 11 november om 20:00 uur spelen Sparta en FC Twente tegen elkaar. Deze laatste speelronde in de Eredivisie voorafgaand aan het WK zal spannend worden. Beide teams zijn grote concurrenten van elkaar en strijden om Europees voetbal. Wie het sterkste uit de race zal komen kun jij voorspellen met online voetbal gokken bij de bookmakers!

Sparta droomt van Europees voetbal

Dit seizoen verloopt voor Sparta erg goed. De Rotterdammers moesten de afgelopen jaren behoorlijk strijden tegen degradatie, maar dit seizoen staan ze momenteel op een zesde plaats en maken dus duidelijk kans op Europees voetbal. Dat zou een enorme overwinning zijn voor de club, want na het seizoen 1985-1986 zijn ze niet verder gekomen dan eigen landsgrenzen.

De ploeg van Maurice Steijn doet het dus erg goed. Voor de trainer zal het een bijzondere wedstrijd worden, want bij concurrent FC Twente speelt zijn zoon Sem Steijn. Daarnaast zal de ploeg het niet kunnen doen met Jonathan de Guzman en Younes Namli. Zij zitten in de lappenmand en ook Vito van Crooij en Joshua Kitolano zijn niet helemaal in vorm.

FC Twente mist twee belangrijke verdedigers

Momenteel is FC Twente op een vierde plaats te vinden in de competitie, al laten ze hier en daar wel wat steken vallen. Zo speelde ze met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles, waardoor trainer Ron Jans alles behalve tevreden was. Zijn ploeg had te veel en te dure punten laten liggen. ‘Dit is zo zonde’, liet de coach weten. ‘In de eerste helft speelden we uitstekend en hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen. Maar ineens wordt het minder en straft de tegenstander dat af.’

FC Twente krijgt vrijdagavond de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Wel moet dit zonder twee belangrijke verdedigers. Aanvoerder Robin Pröpper is nog geschorst en Joshua Brenet is geblesseerd. Luca Everink zal in moeten vallen. Vorige week viel hij ook in, maar veroorzaakte een strafschop waardoor Go Ahead Eagles de kans kreeg om te scoren en deze ook benutte.

Op dit duel wedden

Bij verschillende bookmakers kun je op voetbal wedden. Dit kan onder andere bij LiveScore Bet. Bij deze bookmaker krijg je een odd van 3.30 als je voorspelt dat Sparta de wedstrijd gaat winnen. De odd ligt op 2.10 als je denkt dat FC Twente de wedstrijd gaat winnen. Voor een gelijkspel krijg je een odd van 3.45. Bekijk ook andere bookmakers om daar de odds te bekijken.