Voorbeschouwing Spanje – Portugal

Voorbeschouwing Spanje – Portugal

Vanavond op 2 juni om 20:45 uur gaat het duel tussen Spanje en Portugal van start. De wedstrijd zal plaatsvinden in Sevilla. Wie de Nations League vanavond gaat winnen is nog maar de vraag, maar wel is duidelijk dat beide teams in topvorm zijn. Wie er volgens jou gaat winnen of wat er gaat gebeuren deze wedstrijd kun jij voorspellen bij de bookmakers in Nederland!

Spanje gaat vol voor de Nations League

Spanje is al langere tijd in topvorm en heeft zich dan ook goed klaargemaakt voor de wedstrijd van vanavond. Vorig jaar kwam Spanje niet verder dan de tweede plaats, dus nu hoopt het land wel de Nations League op zijn naam te schrijven. Dit toernooi is wellicht minder spannend dan het EK of het WK, maar toch is het zeker de moeite waard om voor te strijden. Lukt het Spanje om zijn aartsrivaal een lesje te leren?

De laatste vijf thuisduels heeft Spanje allemaal gewonnen. Van IJsland wisten ze zelfs met 5-0 te winnen. Pedri is helaas geblesseerd en hij zal vanavond dan ook niet meespelen. Daarnaast moet Spanje het ook doen zonder Aymeric Laporte. David de Gea zal ook niet van de partij zijn, waardoor Unai Simon in het Spaanse doel te vinden zal zijn.

Portugal heeft Nations League al eens gewonnen

Portugal maakt vanavond weer kans op het winnen van de Nations League en het zal niet de eerste keer zijn dat het land de titel weet te pakken. De landen zijn echt aan elkaar gewaagd, dus Portugal zal flink aan de bak moeten om Spanje te kunnen verslaan. De laatste vier onderlinge ontmoetingen eindigden allemaal in een gelijkspel. Dat beloofd dus wat voor vanavond!

Bij Portugal is Christiano Ronaldo nog altijd de sterspeler, maar ook andere spelers op het veld hebben uitstekende kwaliteiten in huis. Spelers als Bernardo Silva, Diogo Jota en Joao Cancelo behoren tot de absolute wereldtop. Bruno Fernandes en Rafael Leao zijn ook grote spelers in Europees voetbal.