Voorbeschouwing Spanje – Costa Rica

Voorbeschouwing Spanje – Costa Rica

Spanje is de voormalig wereldkampioen en zal zijn WK beginnen met een duel tegen Costa Rica. Op papier is Spanje het zwakste land van groep E, al worden de kansen van Costa Rica ook niet erg hoog ingeschat. Dit duel is dus zeker interessant om te bekijken bij de bookmakers en om een weddenschap op te plaatsen.  

Spanje niet de favoriet

Mocht je op voetbal gokken en dit duel willen voorspellen, moet je weten dat Spanje op dit moment het zwakste land van groep E is. Het is belangrijk dat Spanje goed alert blijft, want het zijn vaak de zwakkere en zeer verdedigende landen waar de Spanjaarden het moeilijk mee hebben. De ploeg van Luis Enrique is dus niet voor niets geen topfavoriet voor dit WK.

Wel lieten de Spanjaarden een goede generale repetitie zien. Ze wonnen met 3-1 van Jordanië. Spanje had een niet al te beste opstelling, maar spelers als Ansu Fati en Marco Asensio wisten wel goed te spelen. Zij maken daardoor kans op een basisplaats tegen Costa Rica, zeker omdat Alvaro Morata nog niet helemaal fit is.  

Costa Rica heeft weinig kans

Voor Costa Rica worden de kansen niet erg hoog ingeschat. Het land zit in een groep met onder meer Spanje en Duitsland en zal het zomaar zwaar kunnen krijgen. Er wordt dan ook niet verwacht dat Costa Rica de groepsfase zal overleven. Toch wist het land in 2014 de kwartfinales te bereiken. Veel spelers van die tijd zitten nu ook nog steeds in het elftal, al hebben de meeste hiervan de dertig al ruimschoots gepasseerd.

Het elftal van Costa Rica heeft dus kennelijk wel veel ervaring, maar een echte topfavoriet zijn ze duidelijk niet. Bryan Ruiz is de aanvoerder van de ploeg en heeft onder andere bij FC Twente en PSV gespeeld. De echte sterspeler van Costa Rica is Keylor Navas. Na een jaar op de bank bij Paris Saint-Germain wil hij graag laten zien wat zijn kwaliteiten op het veld zijn.