Voorbeschouwing Schotland – Oekraïne

Voorbeschouwing Schotland – Oekraïne

Schotland en Oekraïne zullen het morgenavond op 1 juni om 20:45 uur tegen elkaar op gaan nemen. De winnaar van het duel mag tegen Wales strijden om het laatste ticket voor Europees voetbal. Schotland zou voor het eerst in 24 jaar weer een eindronde van het WK kunnen bereiken, terwijl deelname aan het WK voor Oekraïne wel eens een lichtpuntje zou kunnen zijn. Welk land gaat het volgens jou redden deze wedstrijd? Voorspel het bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

Schotland wil na 24 jaar WK weer bereiken

Het is inmiddels alweer 24 jaar geleden dat Schotland voor het laatst present was op een WK-eindronde. Het zou dit jaar zomaar kunnen gebeuren dat Schotland weer van de partij is. Als het morgenavond wint van Oekraïne moet het wel nog strijden tegen Wales om het allerlaatste ticket voor het Europese voetbal te kunnen bemachtigen.

Schotland maakte voor zijn doen heel wat indruk met de 2-0 zege op Denemarken. Dit gebeurde tijdens de kwalificatierondes voor het WK. Daarnaast is het elftal van Schotland ook in goede vorm door enkele spelers van wereldklasse waar Steve Clark over beschikt. Afgelopen weekend stond Andrew Robertson met Liverpool in de finale van de Champions League en Scott McTominay wil aankomende seizoen één van den sleutelspelers worden van Erik ten Hag bij Manchester United.

Oekraïne bereikt mogelijk lichtpuntje

Voor Oekraïne kan het WK ticket voor een lichtpuntje zorgen. De oorlog in Oekraïne is nog steeds in volle gang en van een ideale voorbereiding is ook zeker geen sprake. Toch maakt Oekraïne morgenavond zijn opwachting op Hampden Park. Oekraïne heeft zich voor kunnen bereiden op de play-offs van het WK met oefenwedstrijden tegen clubteams als Borussia Mönchengladbach en Empoli.

Het zou Oekraïne van harte gegund zijn om het laatste ticket voor het WK in Qatar te bemachtigen, maar daar koopt het land weinig voor. Wel maakt het land enige goede kansen met kwalitatief goede spelers. Bondscoach Oleksander Petrakov beschikt over spelers als Andriy Yarmolenko, Oleksandr Zinchenko en Roman Yaremchuk.