Voorbeschouwing SC Heerenveen – Heracles

Voorbeschouwing SC Heerenveen – Heracles

Binnen de Eredivisie staan SC Heerenveen en Heracles beide maar vijf punten boven de streep. Beide clubs hebben het zwaar. Vanavond om 20:00 uur nemen ze het tegen elkaar op. Voorspel alvast wat er gaat gebeuren tijdens deze belangrijke wedstrijd!

SC Heerenveen ligt er niet goed voor

De club uit Heerenveen staat er niet best voor. SC Heerenveen staat op nummer 15 in de competitie en het gat tussen Fortune Sittard op nummer 16 bedraagt 5 punten. Wel heeft die club nog een wedstrijd tegoed. Sparta heeft zelfs nog twee duels tegoed, die met twee punten verschil achter de nummer zestien ligt. SC Heerenveen heeft sinds de jaarwisseling nog een duel gewonnen en ligt dus niet heel goed in de competitie.

SC Heerenveen had het bouwen aan een nieuwe ploeg als doel voor ogen, met Johnny Jansen en nieuwe directeur Ferry de Haan. Dit was ook nodig, na het vertrek van grote namen als Henk Veerman en Joey Veerman. In de negen wedstrijden die in 2022 gespeeld zijn werden er maar 2 doelpunten gemaakt. De laatste twee wedstrijden eindigden in een 0-0 gelijkspel. Directeur De Haan zegt het volgende: “We hebben vertrouwen in een goede afloop, maar iedereen moet duidelijk hebben dat het alle hens aan dek is. Dat realisme probeer ik uit te stralen en over te brengen.”

Heracles mist belangrijke spelers

Net als SC Heerenveen staat ook Heracles slechts vijf punten boven de streep. Het zit Heracles zeker niet mee. De club van Frank Wormuth kent veel tegenslagen dit seizoen. Rai Vloet werd betrokken bij een auto-ongeluk en zag daardoor zijn periode bij Heracles ten einde komen. Daarnaast moest de club het ook doen zonder aanvoerder en eerste doelman Janis Blaswich. Hij heeft een spierblessure, waardoor de kans groot is dat hij zijn laatste wedstrijd bij Heracles heeft gespeeld. Na dit seizoen zal Blaswich vertrekken naar RB Leipzig.

Wel zijn de vooruitzichten voor Heracles iets positiever dan voor SC Heerenveen. Het elftal van Heracles is in betere vorm en in de laatste zes wedstrijden werd er twee keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. De wedstrijden dat Heracles verloor was tegen sterke clubs als Ajax, AZ en PSV.