Voorbeschouwing SC Heerenveen – Feyenoord (Eredivisie)

Voorbeschouwing SC Heerenveen Feyenoord

Feyenoord heeft niet de beste weken achter de rug, maar zal zullen laten zien wat ze in huis hebben in het Abe Lenstra Stadion. Daar moeten ze spelen tegen SC Heerenveen. De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur.

SC Heerenveen laat zich niet verslaan

Johnny Jansen is aan de leiding bij SC Heerenveen. Het seizoen ging niet al te best van start in de Eredivisie, maar toch weten ze de laatste weken met de winst naar huis te gaan. De laatste zeven wedstrijden die SC Heerenveen gespeeld heeft, leken ze onverslaanbaar te zijn. Ze hebben gewonnen van teams als Willen II, Heracles en De Treffers. Het werd gelijkspel tegen NEC, PSV en Sparta Rotterdam. Of SC Heerenveen vanavond van Feyenoord weet te winnen, is af te wachten. In ieder geval maken ze wel goede kansen.

De club heeft afgelopen weekend in Leeuwarden gespeeld voor de Friese derby. Al na tien minuten kreeg SC Heerenveen een discutabele strafschop en Henk Veerman wist hiermee te scoren. In de 12de minuut van de wedstrijd kreeg Cambuur een rode kaart. Uiteindelijk werd het 1-1 door een doelpunt van Robert Uldrikis, maar aan het eind van de wedstrijd wist Henk Veerman weer te scoren. Daardoor won SC Heerenveen met 1-2.

Feyenoord verloor De Klassieker, maar geeft niet op

Dit seizoen was Feyenoord winstgevend bezig en was het moeilijk om deze club te verslaan. Toch is het omgekeerd, want de afgelopen weken leek ook Feyenoord moeite te hebben om de winst naar binnen te halen. Vorige week speelde de club gelijk tegen FC Groningen en ze hebben verloren tegen FC Twente in de Grolsch Veste. Het C-elftal van Ajax heeft BVV Barendrecht geloot. Gernot Trauner wist de strijd ook niet op de beste manier af te sluiten en heeft daardoor zijn eerste Klassieker niet gepakt.

Feyenoord verloor uiteindelijk ook De Klassieker. In de eerste helft van de wedstrijd hadden ze weinig kansen, maar pakte ze wel vijf gele kaarten. Daarna heeft Marcos Senesi de bal in zijn eigen doel geschoten. Na de rust leek Feyenoord de sterkere speler te zijn, maar na een mislukte tackle van Reiss Nelson kreeg Ajax een penalty. Er werd vervolgens gescoord door Dusan Tadic en daarmee stond het 2-0 voor Ajax.