Voorbeschouwing SC Heerenveen – AZ

Voorbeschouwing SC Heerenveen – AZ

Vanavond op 19 mei om 18:45 uur speelt SC Heerenveen tegen AZ. Beide clubs strijden om het allerlaatste ticket voor Europees voetbal. Zowel SC Heerenveen als AZ zal dus alles op alles zetten om deze te bemachtigen. Wat er deze wedstrijd gaat gebeuren kun jij voorspellen bij de bookmakers in Nederland!

SC Heerenveen plaatst zich net voor play-offs

Voor SC Heerenveen gaat het dit seizoen zeker niet vlekkeloos. De club was vooral in het rechterrijtje van de Eredivisie te vinden, maar toch wist het op het laatste moment nog de achtste plaats te bemachtigen. De play-offs werden dus maar op het nippertje gehaald. Wie weet kan Interim-trainer Ole Tobiasen alsnog met Europees voetbal afscheid nemen van de club. Dat SC Heerenveen voorzichtig betere kwaliteiten laat zien komt vooral door de winterse komst van Thom Haye en Sydney van Hooijdonk.

AZ wint al 4 duels op rij niet

Al jarenlang op rij weet AZ de Nederlandse top vier te behalen, maar dit seizoen wisten ze niet verder dan de vijfde plaats te komen. Deelname aan de play-offs is voor AZ dan ook een grote teleurstelling. De laatste wedstrijden van AZ zijn alles behalve goed. Al vier wedstrijden op rij weet de club niet te winnen. Voor vanavond zal AZ dus alles uit de kast moeten halen om het nog SC Heerenveen te kunnen winnen. De supporters van AZ waren alles behalve blij toen ze met 1-3 verloren van RKC. Het is voor zowel de club als de supporters te hopen dat de club vanavond betere kwaliteiten laat zien.