Voorbeschouwing Roma – Feyenoord

Voorbeschouwing Roma – Feyenoord

De finale van de Conference League zal plaatsvinden op 25 mei om 21:00 uur. Het duel zal zich afspelen in Tirana. Feyenoord kan na 20 jaar weer een Europese hoofdprijs pakken, terwijl het voor AS Roma de eerste zou zijn. Wie het bloedstollende duel gaat winnen en wie dus de winnaar van de Conference League-finale gaat zijn? Dat voorspel je bij de bookmakers in Nederland!

Roma wil gaan voor eerste Conference League winst

Roma kan voor de eerste keer een Europese hoofdprijs pakken. Het is de grootste club van Italië, maar heeft nog nooit eerder een Europese titel behaald. De club kan dan ook niet tippen aan clubs als AC Milan, Inter en Juventus. In de afgelopen 39 jaar is AS Roma één keer landskampioen geworden en verder heeft het nog nooit Europese titels gewonnen. In de Serie A kwam AS Roma dit seizoen op de zesde plaats terecht.

Om het seizoen nog te kunnen redden wil AS Roma niets liever dan de finale aanstaande woensdag winnen. ‘De Conference League is onze Champions League,’ liet Jose Mourinho weten. De Portugees heeft met zijn ex-clubs al meerdere keren de Champions League gewonnen en dat geldt ook voor de Europa League. Feyenoord kan dus rekenen op een sterke tegenstander.

Feyenoord een zeer sterke club

De Rotterdammers werden in de voorrondes van de Conference League bijna uitgeschakeld door Drita, maar heeft dit niet laten gebeuren. Sindsdien is de club sterker dan ooit en bezig aan een zeer goede reeks. Het elftal van Arne Slot moest in de Eredivisie voorrang verlenen aan Ajax en PSV, maar boekt wel indrukwekkende resultaten in het Europees voetbal.

De halve finale tegen de Franse club Olympique Marseille heeft Feyenoord laten zien zeer sterk in haar schoenen te staan. Ze hebben die wedstrijd uitstekend gevoetbald en hard gewerkt om de club te verslaan. Het is dus meer dan verdiend dat Feyenoord nu in de finale van de Conference League mag staan.