Voorbeschouwing Real Sociedad – Barcelona

Voorbeschouwing Real Sociedad – Barcelona

Voor de La Liga staat een wedstrijd gepland tussen Real Sociedad en Barcelona. Deze wedstrijd zal vandaag op 21 april om 21:30 uur plaatsvinden. Beide teams mogen eigenlijk geen punten laten liggen om nog in de strijd te blijven om Europees voetbal. Het beloofd een spannend duel te worden en jij kunt bij de bookmakers in Nederland voorspellen wat er gaat gebeuren!

Real Sociedad bezig aan sterke reeks

Al vijf competitieduels op rij is Real Sociedad ongeslagen. De club is bezig aan een zeer sterke reeks en weet de doelpunten goed tegen te houden. In de laatste zeven thuisduels die gespeeld zijn heeft Real Sociedad geen enkel tegengoal gehad. Dat geeft Real Sociedad veel moed en vertrouwen om verder te gaan in de La Liga en het Europees voetbal.

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij Real Sociedad. Trainer Imanol Alguacil moet vanavond namelijk zijn twee beste spelers missen. Mikel Oyarzabal is geblesseerd en David Silva is geschorst. Alguacil zal dus moeten improviseren, maar er zijn genoeg sterke spelers over op het veld.

Barcelona maakt geen kans meer op titel

Bij Barcelona verloopt het niet gemakkelijk. De club heeft een beroerde week achter de rug. Barcelona moest eerst nog de beschamende uitschakeling in de Europa League verwerken. Ze verloren van Eintracht Frankfurt en daarna wisten ze ook niet te winnen van laagvlieger Cadiz. In het eigen Camp Nou werden ze met 0-1 verslagen. Het elftal van Xavi lijkt daarmee geen kansen meer te maken op de Spaanse landstitel.

Om wel nog in de Spaande top vier te kunnen eindigen moet Barcelona goed haar best blijven doen. Zo kunnen ze het seizoen nog enigszins goed afsluiten. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want de nummer vijf Real Betis loopt slechts drie punten achter. Voor Barcelona is er dus nog genoeg werk aan de winkel.