Voorbeschouwing Real Madrid – Manchester City

Voorbeschouwing Real Madrid – Manchester City

Vanavond zullen Real Madrid en Manchester City het tegen elkaar op moeten nemen om de finaleplaatsen van de Champions League te kunnen bemachtigen. Welke club de finale mag gaan spelen zal vanavond in het bloedstollende duel worden bepaald. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Wat de uitkomst gaat worden kun jij voorspellen bij de bookmakers!

Real Madrid werd vorige week kampioen

Vorige week werd Real Madrid kampioen en kroonde de club zich voor de 35e keer in de historie van De Koninklijken tot de beste voetbalclub van Spanje. Er moeten nog vijftien wedstrijden worden gespeeld en Real Madrid heeft al een voorsprong opgebouwd van achttien punten. Dit is genoeg voor de landstitel. Real Madrid won met 4-0 van Espanyol en Karim Benzema was een belangrijke speler op het veld. Rodrygo en Marco Asensio wisten ook te scoren.

Het doel van Real Madrid is om vanavond van Manchester City te winnen. Heel eenvoudig zal dat niet worden, want de laatste tijd komt Real Madrid niet heel overtuigend over. De Spanjaarden krijgen namelijk een hoop tegentreffers voor hun kiezen en ook tegen kleinere ploegen als Osasuna en Celtra Vigo lijkt de club het zwaar te hebben.

Manchester City strijdt voor twee prijzen

Manchester City is aan het jagen op twee prijzen en daarvoor moeten er nog vijf of mogelijk zes wedstrijden gespeeld worden. In de Premier League heeft Manchester City 83 punten verzameld in 34 wedstrijden. Wel moeten ze uitkijken, want Liverpool hijgt in hun nek met slechts één punt achterstand. Het elftal van Jürgen Klopp wil bij puntverlies direct toehappen, maar het is nog maar de vraag of Manchester City überhaupt nog punten gaat laten liggen.

In de heenwedstrijd tegen Real Madrid wist Manchester City met 4-3 te winnen. Binnen twaalf minuten stond de stand al op 2-0 dankzij treffers van Kevin de Bruyne en Gabriel Jesus. Karim Benzema zorgde voor de rust, waardoor het op 2-1 stond. Uiteindelijk kon Manchester City nog een paar punten scoren waardoor de stand naar 4-2 werd gebracht. Benzema scoorde ook nog, waardoor de wedstrijd eindigde met 4-3.