Voorbeschouwing Real Madrid – Eintracht Frankfurt

Voorbeschouwing Real Madrid – Eintracht Frankfurt

Woensdagavond 10 augustus 2022 om 21:00 uur zullen Real Madrid en Eintracht Frankfurt het tegen elkaar op moeten nemen in het Olympisch Stadion in Helsinki. Real Madrid won de Champions League, terwijl Eintracht Frankfurt de Europa League wist te winnen. Beide clubs zijn dus aan elkaar gewaagd. Wie de wedstrijd van de UEFA Super Cup gaat winnen? Jij kunt het voorspellen bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

Real Madrid bereid zich voor

Vorig seizoen ging niet alles van een leiendakje bij Real Madrid. De club stond meerdere malen dicht bij de afgrond en of ze de Champions League gingen winnen was nog maar sterk de vraag. Toch heeft de club zich weten te herpakken en mede dankzij Karim Benzema wiste de Spanjaarden toch weer met de Cup met de Grote Oren naar huis te gaan.

Real Madrid zal zich nu moeten geven voor de Europese Supercup wat uiteraard ook als hoofdprijs beschouwd mag worden. In de oefenduels troffen de Madrilenen ook Juventus en wisten hier met 2-0 van te winnen. Trainer Carlo Ancelotti heeft een fit elftal op het veld staan en kan dus veel kansen creëren.

Eintracht Frankfurt heeft moeilijke start

Voor Eintracht Frankfurt begint het nieuwe seizoen stroef, terwijl ze vorig seizoen Europa hebben weten te veroveren. Hoe Eintracht Frankfurt de Europa League-finale tegen Rangers wist te winnen zorgde voor een spannend duel. In de finalewedstrijd wist Rafael Santos Borré in Sevilla de gelijkmaker en de beslissende penalty te maken in de strafschoppenreeks.

Het nieuwe seizoen wil echter niet vlekkeloos beginnen voor Eintracht Frankfurt. In de openingsronde van de Bundesliga kregen de Duitsers een flinke thuisnederlaag van 1-6 van Bayern München. Of sterspeler Filip Kostić van de partij is woensdagavond is nog maar de vraag, want de Serviër is naar verluidt dichtbij een overgang naar Juventus.