Voorbeschouwing PSV – Rangers

Voorbeschouwing PSV – Rangers

Morgenavond is het zo ver. Op 24 augustus zullen PSV en Rangers het tegen elkaar op moeten nemen. De aftrap is om 21:00 uur en wie het duel weet te winnen heeft zich kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat is natuurlijk wat beide clubs willen, want dit zou zomaar 35 miljoen op kunnen leveren voor de winnende club. Wel moeten ze dan de Champions League goed doorstaan. Het beloofd een spannend duel te worden, want in het vorige duel hielden beide clubs elkaar in evenwicht met een 2-2 gelijkspel. Durf jij al te wedden welke club er gaat winnen of wil je een andere weddenschap maken voor dit duel? Doe dit dan bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

PSV heeft wat onzekerheid

Bij PSV is op dit moment niet veel zeker. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Rangers zal PSV alles moeten geven, want de club wil voor het eerst sinds 2018 weer acte de présence geven in de groepsfase van de Champions League. De onzekerheid komt ook om de hoek kijken door het feit dat Cody Gakpo zomaar een transfer zou kunnen maken naar Manchester United. Of Gakpo dit daadwerkelijk gaat doen hangt voor een groot deel af van woensdagavond.

Als PSV zich weet te plaatsen voor de Champions League zal Gakpo wellicht nog een seizoen bij de Eindhovenaren blijven. De spelers zelf zijn wel zeker van hun zaak en hebben genoeg vertrouwen in de komende duels. Toch moeten de spelers van Ruud van Nistelrooij realistisch blijven, want in hun zes officiële wedstrijden dit seizoen hebben ze al elf tegentreffers gehad. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.

Rangers wil Champions League bereiken

Net als iedere club wil ook Rangers zich plaatsen voor de Champions League. Voor het eerst sinds 2010 kan Rangers de groepsfase bereiken, maar dan moeten ze wel van PSV zien te winnen. De Schotse club had in de vorige voorronde tegen Union sint-Gillis ook al een engeltje op de schouder. Rangers wist de 2-0 nederlaag op Belgische bodem te verzachten door met 3-0 te winnen. Vorig seizoen had Rangers ook de Champions League kunnen bereiken, maar de club wist het hoofd niet boven water te houden in de finale van de Europa League. Toen was het Eintracht Frankfurt die de winst pakte na strafschoppen.

Mocht het Rangers niet lukken om morgenavond van PSV te winnen, zou dit voor Van Bronckhorst een flinke domper zijn. Het gaat de Schotten ook al niet gemakkelijk af in de Europese wedstrijden buiten Ibrox. Dat is goed te zien aan de laatste vijf duels, want hiervan hebben ze er geen een weten te winnen op het Europese vasteland. Daarnaast heeft Rangers minder rust gekregen dan PSV. Afgelopen weekend moest PSV niet aan de bak, terwijl Rangers alles op alles moest zetten om ondanks twee rode kaarten een punt te pakken bij Hibernian. Dit eindigde in 2-2 gelijkspel.