Voorbeschouwing PSV – NAC (KNVB Beker)

Voorbeschouwing PSV – NAC (KNVB Beker)

Vanavond om 19:00 uur zal PSV Eindhoven het opnemen tegen NAC. De wedstrijd vind plaats in het Philips Stadion en zal voor PSV dus een thuiswedstrijd worden. PSV is nog altijd één van de favorieten voor het bereiken van de halve finales van de KNVB Beker. Echter zal ook NAC alles uit de kast halen om een overwinning te kunnen pakken. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij de bookmakers in Nederland?

PSV Eindhoven zakt in kwaliteit

Enkele weken geleden was PSV Eindhoven nog op titelkoers te vinden, maar daar is nu veel verandering in gekomen. De sfeer in het Philips Stadion is 180 graden omgedraaid na een 1-2 verlies tegen Ajax. Met dezelfde eindstand verloren ze ook van AZ, nadat Yvon Mvogo een grote blunder heeft gemaakt.

PSV Eindhoven lijkt te veel kansen nodig te hebben om te scoren, maar laat de tegenstander te makkelijk in het doel schieten. Mvogo en Joël Drommel laten beide geen kwaliteiten zien die we van PSV mogen verwachten. Daarnaast moet de club het ook doen zonder André Ramalho. De club heeft ook een enorme klap moeten verwerken toen Roger Schmidt bekend maakte te zullen vertrekken aan het eind van dit seizoen. Het zit PSV Eindhoven dus zeker niet mee.

NAC heeft het lastig

Dit seizoen heeft NAC het zwaar en moet de club alles uit de kast halen om tot een overwinning te kunnen komen. De club hoort zeker thuis in de Eredivisie, maar momenteel is het niet meer dan een middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie. NAC heeft afgelopen weekeinde met 2-2 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Ze hebben in 2022 nog geen enkele wedstrijd gewonnen.

Voor dit jaar wacht NAC dus nog op een overwinning, maar wel hebben ze dit seizoen al meerdere bekeroverwinningen gemaakt. Ze wonnen met 3-2 van FC Utrecht en hebben PEC Zwolle met 2-1 verslagen. Daarmee heeft NAC twee Eredivisie clubs uit weten te schakelen. Tegen PSV Eindhoven zal NAC het weliswaar zwaar kunnen krijgen, zeker nadat sterspeler Thom Haye vorige week vertrokken is naar SC Heerenveen.