Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Willem II

Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Willem II

Zondagmiddag op 1 mei 2022 zal PSV Eindhoven bezoek krijgen van Willem II. De wedstrijd zal zich afspelen in het Philips Stadion en gaat om 14:30 uur van start. Om in het spoor van Ajax te kunnen blijven is het aan PSV Eindhoven de taak om te winnen. Ook Willem II wil alles uit de kast halen om te winnen, want hun status als Eredivisieclub staat op het spel. Het beloofd een spannend duel te worden. Welke voorspellingen durf jij te maken?

PSV Eindhoven mag geen punten verliezen

Om Ajax achterna te kunnen blijven zitten mag PSV Eindhoven geen punten meer laten liggen. Twee weken geleden is het zelfvertrouwen van de Eindhovenaren weer helemaal opgebloeid. ‘’Het is zeker nog geen gelopen koers,’’ liet Aad de Mos als analist weten.

Wel moet PSV Eindhoven scherp blijven en mogen er geen punten verloren gaan. Naar verwachting zal Roger Schmidt zondagmiddag de spelers Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo weer op het veld zetten. Wel zitten ze met een paar zieken in de ploeg. Spelers als Armando Obispo, Olivier Boscagli en Noni Madueke zullen zondagmiddag niet op het veld te zien zijn.

Willem II vreest voor degradatie

De club uit Tilburg moet vrezen voor degradatie aangezien het  op de voorlaatste plaats in de competitie is te vinden. Helemaal kansloos zijn ze echter niet, want dankzij de overwinning op Vitesse met 1-0 staan ze weer op een veilige vijftiende plaats. Er moeten nog vier rondes gespeeld worden en deze zijn cruciaal voor Willem II. Zij bepalen de toekomst voor de Tilburgers.

Willem II verloor acht wedstrijden op rij en daar kwam vorige week een eind aan. Voor het eerst in lange tijd kon er dus weer gelachen worden bij Willem II. ‘’Dit is een goede eerste stap,’’ liet Kevin Hofland weten. Doelman Timo Wellenreuther kon alle doelpunten van de tegenpartij tegenhouden. Hij zal dan ook in het doel staan in de wedstrijd tegen PSV Eindhoven.