Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Telstar (KNVB Beker)

Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Telstar (KNVB Cup)

Vanavond spelen PSV Eindhoven en Telstar tegen elkaar in de achtste finales van de KNVB Beker. De wedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion en gaat om 18:45 uur van start. PSV Eindhoven laat een veel betere speelkwaliteit zien dan Elstar. Dit is ook terug te zien aan de odds bij de bookmakers. Ben jij al aan het wedden?

PSV Eindhoven wil zondag Ajax verslaan

De club uit Eindhoven ziet de wedstrijd tegen Telstar wellicht als een verplicht tussendoortje, want stiekem kijkt de club al vooruit naar de wedstrijd tegen Ajax die zondag op het programma staat. Het is voor de Eindhovenaren taak om minimaal gelijkspel te maken tegen Ajax, om zo de koppositie in de Eredivisie te kunnen behouden.

Trainer Roger Schmidt zal wellicht wat rouleren voor de wedstrijd tegen Telstar, maar zal wel een sterk team op het veld neerzetten. De afgelopen weken maken ook voormalige reserves Ritsu Doan en Mauro Junior deel uit van het elftal.

Telstar staat niet heel sterk

Club Telstar is dit seizoen niet heel erg in vorm. Afgelopen vrijdag wist de club met 2-1 te winnen van MVV, maar dit was slechts de eerste overwinning in de competitie sinds drie maanden. In de Keuken Kampioen Divisie staat Telstar op een dertiende plaats en blijft daarmee achter Jong PSV. De club zal het ongetwijfeld zwaar krijgen om staande te blijven in de wedstrijd van vanavond.

Dat Telstar niet in topvorm is dit seizoen wil ook zeggen dat er vrijwel niets te verliezen valt voor de club. Glynor Plet en Gyliano van Velzen staan in de aanval en hebben al eerder in de Eredivisie hun mannetje moeten staan. Zij weten dus maar al te goed wat er van ze gevraagd wordt op dit niveau. Of Telstar voor vanavond nog iets in petto heeft moeten we nog afwachten, maar wel kwamen ze deze week verrassend uit de hoek door de jonge aanvaller Giovanni te huren van Ajax.