Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Om te bepalen wie er bij de laatste zestien clubs in de Conference League mag horen, wordt er vanavond een wedstrijd gespeeld tussen PSV Eindhoven en Maccabi Tel Aviv. Het kan zomaar zijn dat de allereerste editie van dit toernooi door een Nederlandse club gewonnen wordt. Maar dan moet PSV Eindhoven wel eerst de Israëlische tegenstander zien te verslaan. Durf jij een voorspelling te maken bij de bookmaker?

PSV Eindhoven gaat voor winst Conference League

Volgens de statistieke is PSV Eindhoven de topfavoriet op toernooiwinst in de Conference League. Dat is ook niet heel gek, want ze wonnen afgelopen weekeinde nog met 0-5 van Vitesse. Echter hebben ze het in de Europa League minder goed gedaan. Toen moesten ze het doen met een derde plaats. De rood-witten zijn erg gedreven en willen dan ook alles op alles zetten om de Conference League met een toernooiwinst af te sluiten.

Roger Schmidt zal echter wel goed moeten nadenken over de indeling die hij op het veld wil laten zien. Voor de wedstrijd van vanavond zijn Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinicus geschorst. Het zal voor Eran Zahavi een bijzonder duel worden, aangezien hij tussen 2013 en 2016 zelf te vinden was in het shirt van Maccabi Tel Aviv. In zijn tijd bij de Israëlische club wist hij maar liefst 126 keer te scoren.

Maccabi Tel Aviv is recordkampioen van Israël

Via de voorrondes is het Maccabi Tel Aviv gelukt om terecht te komen in de Conference League. Het lukte de club vorig seizoen namelijk niet om verder dan de tweede plaats te komen in eigen land. In de groepsfase is Maccabi Tel Aviv geëindigd als nummer twee. LASK Linz was de nummer één van de groepsfase. Daardoor mag Maccabi Tel Aviv nu meedoen aan de knock-out fase. Of de club het dit seizoen weer ver weet te schoppen moeten we nog afwachten, maar in ieder geval hebben ze wel twee spelers met een Eredivisie-verleden op het veld staan. Dit zijn de spelers Brandley Kuwas en Stipe Perica.