Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles

Zaterdagmiddag om 16:30 uur zullen PSV Eindhoven en Go Ahead Eagles elkaar treffen in de Eredivisie. Het wordt tijd dat de Eindhovenaren weer eens een duel gaan winnen. De kansen worden goed ingeschat bij de bookmakers, maar toch mag Go Ahead Eagles niet onderschat worden. Wat ga jij met wedden op voetbal voorspellen voor dit duel?

PSV Eindhoven zit in nood

Voor PSV Eindhoven loopt dit Eredivisie seizoen echt alles behalve rooskleurig. In de laatste vijf competitieduels werd er slechts één keer gewonnen. Afgelopen dinsdag lukte het de club ook niet om van FC Emmen te winnen. Er werd met 1-0 verloren. Als PSV Eindhoven in de strijd om de landstitel wil blijven moet het toch degelijk haar kwaliteiten verbeteren. De club staat met zes punten achter op de koploper Feyenoord. Met nog een half seizoen in het vooruitzicht kan er nog van alles gebeuren, maar het zelfvertrouwen in het Philips Stadion is momenteel ver te zoeken.

Het is ook niet zo gek dat PSV Eindhoven momenteel in een flinke dip zit. Sterspeler Cody Gakpo vertrok en ook Noni Madueke pakte zijn spullen. Op dit moment is Xavi Simons eigenlijk de enige speler binnen het elftal die voor iets extra’s op het veld kan zorgen. Het is voor PSV Eindhoven dus te hopen dat er enkele nieuwe spelers aan zitten te komen voordat de transfermarkt sluit.

Go Ahead Eagles beleefd sterk seizoen

In de Eredivisie staat Go Ahead Eagles op een goede tiende plaats. De club weet alle verwachtingen te overtreffen en droomt dan ook voor zaterdagmiddag van een stunt. Het lukte Go Ahead Eagles bijna om hun clubrecord te verbreken. Al sinds september is de ploeg van René Hake ongeslagen in de competitie, maar hier kwam afgelopen woensdag een einde aan toen het met 1-4 verloor van de club uit Deventer.

Het clubrecord is elf ongeslagen Eredivisie-duels op rij uit 1970. Deze kon verbroken worden, maar het lukte Go Ahead Eagles net niet. Toch mag de club meer dan trots zijn op de prestaties die ze nu al hebben bereikt.