Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

Morgenmiddag om 16:45 uur speelt PSV Eindhoven tegen Fortuna Sittard. De Limburgers gaan op bezoek in het Philips Stadion en zullen zomaar uit kunnen zijn op een stunt. PSV Eindhoven ligt er goed voor en zit Ajax op de hielen. De Eredivisie wedstrijd die morgen plaatsvindt zal zomaar een verrassende wending kunnen krijgen. Welke voorspelling durf jij te maken bij de bookmakers?

PSV Eindhoven heeft weer zelfvertrouwen

De club uit Eindhoven heeft weer het zelfvertrouwen terug. PSV Eindhoven is bezig aan een sterke reeks en heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League, nadat het FC Kopenhagen uit wist te schakelen met een 0-4 overwinning. In de Eredivisie lijkt het PSV Eindhoven ook goed af te gaan. De club zit dankzij vijf competitiezegens op rij Ajax op de hielen.

Ondanks dat PSV Eindhoven sterke wedstrijden laat zien en het zelfvertrouwen terug heeft, moet de club het wel doen zonder Cody Gakpo. Hij raakte donderdagavond geblesseerd. De aanvaller zal waarschijnlijk morgenmiddag niet op het veld staan. Wel heeft PSV genoeg alternatieven achter de hand met onder meer Noni Madueke, Bruma, Yorbe Vertessen en Joey Veerman.

Fortuna Sittard gaat de goede kant op

Dit seizoen gaat het bij Fortuna Sittard alles behalve van een leien dakje. Wel heeft de club zich voor nu uit de degradatiezone weten te redden dankzij drie overwinningen uit de laatste vijf duels. Voor nu lijkt Fortuna Sittard het lijfsbehoud dus weer in eigen hand te hebben, maar veel puntverschillen zijn er niet te vinden tussen de clubs onderaan de lijst van de Eredivisie.

Fortuna Sittard heeft in de laatste tien officiële uitwedstrijden slechts twee duels gewonnen. Met 8 tegenslagen zit het de club dus niet mee. Daarnaast zullen morgenmiddag de verdedigers Martin Angha en George Cox niet op het veld staan. In de wedstrijd vorige week tegen Willem II die met 1-0 werd gewonnen ontvangen zij hun vijfde gele kaart van het seizoen.