Voorbeschouwing PSV Eindhoven – FC Volendam

Voorbeschouwing PSV Eindhoven – FC Volendam

Woensdagavond 31 augustus zullen PSV Eindhoven en FC Volendam het tegen elkaar op moeten nemen. De wedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion. Er wordt een inhaalwedstrijd van de Eredivisie gespeeld. Deze wedstrijd werd uitgesteld wegens het cruciale Champions League-tweeluik. Wie dit duel gaat winnen is nog maar de vraag, want beide clubs lijken het erg goed te doen op dit moment. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij jouw favoriete bookmaker?

PSV Eindhoven moet mogelijk Gakpo missen

De Eindhovenaren hebben aan het begin van dit seizoen laten weten dat ze ijzersterk in hun schoenen staan en dat ze zich niet zomaar van het veld laten slaan. PSV wist de Johan Cruijff Schaal te bemachtigen in het gelijknamige stadion. Er werd met 3-5 gewonnen en vervolgens kende de club nog veel meer succesmomenten. Zo wist de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy AS Monaco uit de voorrondes van de Champions League te halen. Daarnaast won PSV ook de wedstrijden tegen FC Emmen, Go Ahead Eagles en Excelsior. PSV wist in elk duel veel kansen te creëren en scoorde gemiddeld vijf keer per wedstrijd.

Al ziet het er voor PSV Eindhoven goed uit op dit moment, op het gebied van Cody Gakpo heerst er wel veel onzekerheid. Gakpo lijkt te vertrekken bij PSV. Everton, Wolverhampton Wanderers en Leeds United leken interesse te hebben, maar uiteindelijk is het Southampton die Gakpo binnen wil halen. Southampton staat op de dertiende positie van de Premier League en is bereid om 35 tot 40 miljoen euro te betalen voor Gakpo. Ondertussen is PSV bezig met het binnenhalen van Anwar El Ghazi. Hij zal waarschijnlijk een rechtsbuitenpositie krijgen. Hoe het dus precies gaat verlopen rondom Gakpo is nog even onduidelijk.

FC Volendam op 12de positie

Voor het eerst sinds 2008 lukte het Wim Jonk en zijn FC Volendam om zich te promoveren naar de Eredivisie. Het elftal van FC Volendam was al sterk door spelers als Robert Mühren en Daryl van Mieghem, maar in de transferperiode wist de club ook nog ijzersterke spelers als Henk Veerman en Carel Eiting binnen te halen. Deze twee spelers hebben zich al weten te bewijzen en laten zien dat ze op Eredivisie-niveau kunnen spelen.

In de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Groningen leek FC Volendam met een 2-0 achterstand naar huis te gaan, maar uiteindelijk maakte de ploeg van Jonk het goed met een 2-2 gelijkspel. Wel kregen ze een flinke tegenslag van 1-4 voor de kiezen van NEC Nijmegen in het Kras Stadion. Afgelopen weekend wist de club wel met 1-0 te winnen van FC Twente. Dit doelpunt werd in de 83ste minuut gemaakt door invaller Lequincio Zeefuik. Daarmee staat FC Volendam op dit moment op een 12de positie.