Voorbeschouwing PSV – Bodo/Glimt

Voorbeschouwing PSV – Bodo/Glimt

Op donderdagavond 8 september om 18:45 uur zullen PSV en Bodo/Glimt tegenover elkaar komen te staan in het Philips Stadion. De Eindhovenaren hopen dit duel met winst af te kunnen sluiten, maar Bodo/Glimt zou zomaar voor een stunt kunnen zorgen. De wisselvallige ploeg wist vorig seizoen ook regelmatig voor verrassende uitkomsten te zorgen op de Europese velden. Voor PSV kan het dus een lastige strijd gaan worden. Welke weddenschap ga jij plaatsen voor dit duel bij de bookmakers in Nederland?

PSV moet flink aan de bak

Het gaat PSV de laatste tijd niet heel gemakkelijk af. Ze hebben de Champions League niet bereikt, dus zullen ze net als vorig seizoen spelen in de Europa League. PSV heeft gelukkig veel zelfvertrouwen en willen met een overwinning beginnen aan het hoofdtoernooi. Wel zullen de Eindhovenaren dan hun best moeten doen, want afgelopen weekend ging er nog van alles mis. PSV verloor met 2-1 van FC Twente, nadat voornamelijk de eerste helft erg beroerd verliep.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij moet dus drastisch aan de bak om de schade in te halen. Al tien officiële wedstrijden op rij wist PSV niet de nul te houden. Het nieuws dat zowel Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo hebben besloten om dit seizoen nog bij PSV te blijven kwam dus als een geschenk uit de hemel voor de Eindhovenaren. De rood-witten kunnen de kwaliteiten van deze sterspelers goed gebruiken.

Bodo/Glimt is wisselvallig

Vorig seizoen wist Bodo/Glimt al voor veel verrassende duels te zorgen. Zo wist het vorig jaar in de groepsfase van de Conference League met 6-1 van AS Roma te winnen. Ook AZ en Celtic wisten niet van Bodo/Glimt te winnen. De stuntploeg uit het noorden van Noorwegen kan dus ook voor PSV zomaar een lastige tegenstander gaan worden.

Ondanks dat Bodo/Glimt verrassend uit de hoek kan komen, wist het ook net als PSV geen bijzondere start van het nieuwe seizoen neer te zetten. Afgelopen weekend verloor het nog met 1-4 van koploper Molde. De kans dat Bodo/Glimt nu nog de landstitel kan winnen is nihil. Uit welke hoek ze donderdagavond tegen PSV komen is dus nog maar de vraag.