Voorbeschouwing Portugal – Zwitserland

Voorbeschouwing Portugal – Zwitserland

Dinsdagavond 6 december om 20:00 uur staan Portugal en Zwitserland tegenover elkaar op het veld. Ze staan in de achtste finale van het WK in Qatar. Nu wordt er bepaald wie van de twee door mag gaan naar de kwartfinale. Welk team gaat het volgens jou worden? Dat kun jij voorspellen door te gokken op voetbal. Dit is mogelijk bij een bookmaker naar keuze.

Portugal moet aan het werk

Portugal heeft groepswinst gepakt, maar dat ging minder makkelijk dan verwacht. De ploeg van Fernando Santos moest, ondanks de eenvoudige loting, harder werken dan ze gedacht hadden. Er werd met 3-2 gewonnen van Ghana en met 2-0 gewonnen van Uruguay. In de laatste groepswedstrijd werd er weinig ruimte gemaakt voor Christiano Ronaldo, die vanwege negatieve momenten behoorlijk opviel. Hij verloor 8 keer de bal, miste een aantal opgelegde kansen en maakte hij een fout die tot een doelpunt leidde. Daardoor verloor Portugal met 2-1 van Zuid-Korea.

Zwitserland wordt onderschat

Dit WK wordt Zwitserland behoorlijk onderschat en daardoor hadden veel mensen al verwacht dat het land er in de groepsfase al uit zou liggen. Toch weten de Zwitsers zich van hun beste kant te laten zien en dat werpt nu zijn vruchten af. Er zitten stiekem veel goede spelers in het elftal van Murat Yakin. Granit Xhaka, Fabian Schär, Manuel Akanji, Breel Embolo en Yann Sommer blinken er allemaal uit. Als Zwitserland wint van Portugal zal het volgende duel gespeeld moeten worden tegen Spanje of Marokko.

In de groepsfase wist Zwitserland te winnen van Kameroen en moest het spelen tegen Brazilië. Dat duel verliep moeizaam en 90 minuten lang stond Zwitserland met de rug tegen de muur. Toch eindigde het duel in 1-0. In het laatste groepsduel wisten de Zwitsers van Servië te winnen en nu mogen ze de achtste finale tegen Portugal spelen.