Voorbeschouwing Portugal – Spanje

Voorbeschouwing Portugal – Spanje

Dinsdagavond 27 september om 20:45 uur spelen Portugal en Spanje tegen elkaar. Beide elftallen spelen voor een plaats in de halve finale van de Nations League. Bij de bookmakers in Nederland kun jij een weddenschap plaatsen voor dit duel. Met online voetbal gokken kun je alle kanten op in weddenschappen. Kies bijvoorbeeld voor een Asian of 3-Way Handicap.

Portugal kan met gelijkspel finaleronde bereiken

Portugal staat er stiekem best goed voor in de Nations League. De Portugezen wonnen met 0-4 van de Tsjechen. Spanje wist niet van Zwitserland te winnen en verloor met 1-2. Dankzij deze Nederlaag moesten de Spanjaarden de koppositie weggeven aan Portugal. Als Portugal dinsdagavond gelijkspel maakt tegen Spanje zijn ze al verzekerd van een plaats in de finaleronde van de Nations League.

Boven de Portugezen hangt een grote wolk vol zelfvertrouwen. ‘Er ontbreekt nog een trofee op mijn erelijst, het beste moet nog komen,’ aldus bondscoach Fernando Santos. Hij wist in 2016 het EK te winnen met zijn ploeg en ook de winst van de Nations League van 2019 staat op hun naam. Portugal is dus duidelijk ook een topfavoriet voor het WK.

Spanje niet langer op koppositie

Bij de Spanjaarden ging het uitstekend en ze stonden zelf op koppositie. Maar helaas hebben ze deze uit handen moeten geven aan Portugal door een nederlaag tegen Zwitserland. ‘Onze nationale ploeg kan van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen,’ liet journalist Manolo Lama weten na afloop van het duel. Er is genoeg kwaliteit te vinden binnen de ploeg van de Zuid-Europeanen, maar niet altijd weten ze de winst te pakken bij de interlands.

Om een plaats te pakken voor de halve finales van de Nations League moet Spanje dus winnen van Portugal. Het is niet de eerste keer dat Luis Enrique voor zo’n uitdaging staat met zijn ploeg. In de laatste Nations League en tijdens de laatste groepswedstrijd van het EK vorig jaar was het ook een soortgelijke situatie. Toen verliep het uiteindelijk goed af voor Spanje. Maar of dat nu ook zo gaat zijn is nog af te wachten.