Voorbeschouwing Portugal – Noord-Macedonië

Voorbeschouwing Portugal – Noord-Macedonië

Morgenavond om 20:45 uur zullen Portugal en Noord-Macedonië het tegen elkaar opnemen in de finale van de play-offs voor de allerlaatste WK-tickets. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Estadio do Dragao in Porto. Christiano Ronaldo en consorten zijn favoriet, maar onderschatten hun bezoekers niet. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij de bookmakers?

Portugal blijft realistisch

In de halve finales van de play-offs wist Portugal afgelopen vrijdagavond Turkije uit te schakelen met een eindstand van 3-1. De eindstand doet denken dat de wedstrijd voor Portugal appeltje eitje was, maar dat was zeker niet het geval. Vijf minuten voor tijd kreeg Turkije de mogelijkheid om langszij te komen. Echter lukte het de Turkse spits Yilmaz niet om de toegekende strafschop te benutten. De Portugese invaller Matheus Nunes maakte in de blessuretijd nog een doelpunt en wist zijn land naar de finale van de play-offs te brengen.

Als het Portugal morgenavond lukt om Noord-Macedonië uit te schakelen, mogen ze deelnemen aan het WK in Qatar. De uitschakeling van Italië was voor veel Portugese voetbalfans een feestje om naar te kijken, maar Bernardo Silva blijft realistisch. Hij zegt: ‘’Noord-Macedonië staat niet voor niets in de finale van de play-offs. We weten echter wat we moeten doen.’’ De Portugezen staan weer met Pepe en Joao Cancelo op het veld, maar moeten het wel doen zonder Ruben Dias.

Noord-Macedonië is uit op een stunt

In de wedstrijd in en tegen Italië heeft Noord-Macedonië een flinke stunt laten zien. Dit willen ze dan ook weer doen in de wedstrijd tegen Portugal morgenavond. Maar of dat lukt is nog maar de vraag. De wedstrijd tegen Italië verliep eerst voor Noord-Macedonië niet al te best, maar uiteindelijk hebben ze wel de winst weten te pakken. In de blessuretijd wist Aleksandar Trajkovski, door Gianluigi Donnarumma te passeren, zijn land naar de finale van de play-offs te brengen.

Na afloop waren de spelers van Noord-Macedonië erg blij en ook bondscoach Blagoja Milevski was erg trots. Hij zegt: ‘’Voor deze spelers ga ik door het vuur. We wisten wat we wilden en wisten dat die ene kans zou komen.’’ Noord-Macedonië lijkt dus ook voor Portugal een sterke tegenstander te kunnen worden. Vorig jaar wist Noord-Macedonië tijdens de WK-kwalificatie zelfs met 1-2 te winnen van Duitsland.