Voorbeschouwing Portugal – Nigeria

Voorbeschouwing Portugal – Nigeria

Portugal en Nigeria zullen donderdagavond om 19:45 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar spelen. De Zuid-Europeanen kunnen met dit duel proberen de laatste puntjes op de i te zetten, voordat ze naar Qatar vertrekken voor het WK. Nigeria zal niet deelnemen aan het grootste toernooi van de wereld, waarop voetbal gokken ook mogelijk is.

Ronaldo in slecht daglicht

Portugal heeft dit jaar een zeer sterk elftal weten te vormen met sterspelers als Ruben Dias, Joao Cancelo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao en natuurlijk Christiano Ronaldo. Echter heeft de laatst genoemde het wel erg bond weten te maken. Eerder deze week haalde hij in een interview hard uit naar zijn club Manchester United en trainer Erik ten Hag.

Dit kende grote gevolgen, want inmiddels is de poster van Ronaldo op het stadion van zijn club al van de muur gehaald. Het lijkt er dus duidelijk op dat de sterspeler niet langer welkom is bij Manchester United.

Nigeria niet naar het WK

Ondanks dat Nigeria één van de grootmachten van Afrika is, heeft het land een zeer teleurstellend jaar achter de rug. Het werd in de Afrika Cup in de achtste finales al uitgeschakeld door Tunesië. Tijdens de kwalificaties van het WK zakten de West-Afrikanen ook al door de mand toen het verloor van Ghana. Het zal dus niet aanwezig zijn tijdens het WK in Qatar.

Het elftal van Nigeria is redelijk sterk met onder andere Calvin Bassey en Cyriel Dessers. Ook Tyrone Ebuehi en William Troost-Ekong kregen een uitnodiging. Echter zal aanvaller Victor Osimhen niet aanwezig zijn. Hij is geblesseerd en kan daardoor niet deelnemen aan de oefenwedstrijd tegen Portugal. Eerder speelde hij wel met Napoli de Serie A en de Champions League.