Voorbeschouwing Ponferradina – Espanyol (Copa del Rey)

Voorbeschouwing Ponferradina Espanyol

Ponferradina en Espanyol spelen vanavond tegen elkaar en het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Espanyol wil zich plaatsen voor de achtste finales van de Copa del Rey, maar ook Ponferradina wil er met de winst vandoor om geschiedenis te kunnen schrijven. De wedstrijd gaat van start om 21:00 uur. Voorspel bij de bookmakers wat er gebeurd en wie weet levert dat een mooie uitbetaling op!

Ponferradina kan voor bijzondere wending zorgen

Club Ponferradina staat een beetje op de achtergrond in de voetbalwereld. De club is zeker geen onbekende, maar heeft nog nooit op het hoogste niveau gevoetbald. Wel is het mogelijk dat ze vanavond geschiedenis schrijven. Als het Ponferradina lukt om van Espanyol te winnen, staan ze voor het eerst in de clubhistorie in de achtste finales van de Copa del Rey. De club zal dus ongetwijfeld alles op alles zetten om de La Liga club te verslaan.

Wel moet de club zich van zijn beste kant laten zien, want de afgelopen drie wedstrijden lukt het ze niet om te winnen. Zo verloren ze afgelopen weekend nog met 2-0 bij Real Oviedo. Trainer Bolo moet dus goed nadenken hoe hij zijn elftal in gaat zetten.

Espanyol beter in thuiswedstrijden

Afgelopen vrijdag heeft Espanyol met 1-2 gewonnen van Valencia. Daarnaast staan ze op de negende plaats in de La Liga. De promovendus uit Barcelona is heel sterk in de thuiswedstrijden, maar buitenshuis gaat het niet echt de goede kant op. De winst tegen Valencia is de eerste uitoverwinning die de club maakt in dit seizoen. In de vorige ronde van de Copa del Rey wist Espanyol ook maar net te winnen van de vierdeklasser Cristo Atletico. Ze wonnen toen met 1-2 toen Sergi Gomez op het laatste moment nog wist te scoren. Voor Espanyol betekend het dus ook dat ze alles moeten geven om zich voor de achtste finales van de Copa del Rey te kunnen plaatsen.