Voorbeschouwing Polen – Zweden

Voorbeschouwing Polen – Zweden

Slechts één wedstrijd moet er nog gespeeld worden om te bepalen of het Polen of Zweden gaat zijn die naar de het WK in Qatar mag. Vanavond om 20:45 uur spelen Polen en Zweden tegen elkaar. Het zal een spannend duel worden, want beide landen willen het WK-ticket bemachtigen. Durf jij een voorspelling te maken bij de bookmakers? Wie weet levert het een mooie winst op!

Polen dichtbij deelname WK

In de kwalificatiegroep eindigde Polen op de tweede plaatst. Polen zat in een groep met Engeland, Albanië, Hongarije, Andorra en San Marino. Het land stond er erg goed voor in de groepsduels, maar de Engelsen waren net iets beter. Na deze groepsfase was het Paulo Sousa die het elftal verliet. Voormalig Legia Warschau-trainer Czeslaw Michniewicz nam van hem het stokje over. Hij wordt direct na de leeuwen gegooid, aangezien ze vorige week enkel een oefeninterland hebben gespeeld.

Zweden heeft er al een belangrijke halve finale opzitten, maar dat geldt niet voor Polen. De Poolse ploeg kwamen in de play-offs Rusland tegen, dat vanwege de oorlog uitgesloten werd. Daardoor ging Zweden automatisch door. Polen speelde een oefeninterland tegen Schotland. De Schotten leken de wedstrijd te winnen met 1-0, maar uiteindelijk werd de stand met 1-1 gelijkgetrokken door een penalty van Krzystof Piatek.

Zweden gaat erop of eronder

In de kwalificatiereeks wist Zweden vijf van de acht wedstrijden te winnen. Het lukte Zweden om als tweede in de groep te eindigen. In de groep troffen zij Spanje, Griekenland, Georgië en Kosovo. Spanje wist zichzelf direct te plaatsen, maar Zweden moest het doen met de play-offs. Het lootte daarin Tsjechië.

De wedstrijd tegen Tsjechië verliep vrij gesloten. Beide teams kregen weinig kansen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verlengd. In het laatste halfuur wist Zweden een doelpunt te maken en de winst te pakken. Het was Robin Quaison van FSV Mainz die op aangeven van Alexander Isak het doel wist te raken.