Voorbeschouwing Polen – Nederland

Voorbeschouwing Polen – Nederland

De ploeg van Louis van Gaal reist donderdag 22 september af naar Polen en om 20:45 uur zal de wedstrijd van start gaan. Nederland wil haar ongeslagen reeks behouden, maar Polen beschikt met Robert Lewandowski over één van de beste spitsen van dit moment. Lukt het Oranje om deze uitwedstrijd te winnen? Jij kunt het voorspellen met gokken op voetbal! Plaats bij de bookmakers in Nederland een weddenschap naar keuze tegen goede odds!

Polen niet naar halve finales

De Nations League ziet er niet rooskleurig uit voor Polen. Ze kunnen niet naar de halve finale, want de Oost-Europeanen hebben nog maar twee speelrondes te gaan. Ondanks dat zal de ploeg van Czeslaw Michniewicz toch met volle moed aan het duel tegen Nederland beginnen. Drie maanden geleden wist Polen nog met 2-2 overeind te blijven in De Kuip.

Voornamelijk Robert Lewandowski is een ware blikvanger bij Polen op dit moment. In acht wedstrijden wist hij elf goals te maken voor zijn huidige club FC Barcelona, maar wist in 2022 in het shirt van Polen pas eenmaal te scoren.

Nederland nog steeds ongeslagen

Voor Van Gaal is er op dit moment bijna niets belangrijker dan het WK. Het WK in Qatar is bijna in zicht en Nederland werkt hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Tot zover in de Nations League doet Nederland het goed. De ploeg van Louis van Gaal is nog altijd ongeslagen en wil deze reeks voortzetten. Als het in Warschau wint is Oranje verzekerd van een plaatje in de halve finales.

Voor wat betreft het WK zijn er hier en daar nog wel wat onzekerheden bij Nederland. Frenkie de Jong en Memphis Depay als steunpilaren komen bij FC Barcelona niet veel verder dan de basis. Virgil van Dijk laat momenteel ook geen topprestaties zien. Daarnaast moet er nog beslist worden wie er in Qatar in het doel gaat staan. Is het Justin Bijlow, Jasper Cillessen of Remko Pasveer die de tegentreffers tegen moet gaan houden? De uitwedstrijd tegen Polen is de een-na-laatste interland voordat Nederland aan het WK zal gaan beginnen, dus Van Gaal zal snel de puzzelstukjes in elkaar moeten schuiven.