Voorbeschouwing Partizan Belgrado – Feyenoord

Voorbeschouwing Partizan Belgrado – Feyenoord

Vanavond spelen de Rotterdammers in het thuisstadion van Partizan Belgrado. De twee clubs nemen het vanavond om 18:45 uur tegen elkaar op in de Servische hoofdstad Belgrado. Ze spelen in de achtste finales van de Conference League. Partizan Belgrado is de koploper van Servië, maar Feyenoord zal alles uit de kast halen om een goede uitgangspositie voor de return te verschaffen. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij de Nederlandse bookmakers?

Partizan Belgrado aan de leiding in Servië

Van de laatste zeven officiële duels heeft Partizan Belgrado er zes gewonnen. Daarmee staan ze nog steeds aan de leiding in de Servische Super Liga. De enige wedstrijd die zij in de laatste duels verloren hebben was tegen R.S. Belgrado, die eindigde in 2-0. Dit was voor Partizan Belgrado een pijnlijke nederlaag, maar toch zullen ze met een goed gevoel het veld opgaan zodra ze bezoek krijgen van Feyenoord.

Partizan Belgrado beschikt over speler Queensy Menig, die afgelopen zomer vertrok bij FC Twente. Op Servische bodem lijkt de speler het erg goed te doen met tien goals en acht assists in 29 officiële duels. Daarnaast heeft de club ook een sterke speler aan de Kaapverdiaanse aanvaller Ricardo Gomes. Hij maakte maar liefst 27 doelpunten dit seizoen.

Feyenoord verloopt stroef

De club uit Rotterdam staat voorlopig op de derde plaats in de Eredivisie, maar de laatste tijd lijken de wedstrijden wat stroef te verlopen. Anderhalve week geleden speelde Feyenoord tegen AZ en verloor met 2-1. Dit was een pijnlijke nederlaag voor de Rotterdammers. De allereerste wedstrijd in een volle Kuip van afgelopen weekend speelde Feyenoord tegen FC Groningen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1.

Het is nu aan Arne Slot om ervoor te zorgen dat Feyenoord weer het heilige vuur terugkrijgt. Wellicht zal Slot ervoor kiezen om dit keer Cyriel Dessers en Patrik Walemark op te stellen. Dit zal voor Feyenoord weleens goed uit kunnen pakken.