Voorbeschouwing Nederland – Wales

Voorbeschouwing Nederland – Wales

Dinsdagavond 14 juni om 20:45 uur zullen Nederland en Wales het tegen elkaar opnemen in de Kuip. Nederland is weer met beide benen op de grond gezet en is klaar voor het duel tegen Wales. Wie de wedstrijd gaat winnen is nog maar de vraag. Zeker nu het er sterk op lijkt dat Louis van Gaal wil gaan experimenteren met spelers. Welke voorspelling ga jij maken bij de bookmakers in Nederland?

Nederland weer met beide benen op de grond

Er wordt door Nederland met gemengde gevoelens terug gekeken naar het 2-2 gelijkspel tegen Polen. Oranje wist veerkracht en strijdlust te tonen in het duel door zich in de wedstrijd van een 0-2 achterstand terug te knokken. Toch lukt het niet om verder te komen dan het 2-2 gelijkspel. Memphis Depay miste een penalty in blessuretijd. Daley Blind en Mark Flekken kregen het er flink van langs in de Nederlandse media.

Louis van Gaal had ook liever gehad dat Nederland de wedstrijd won, maar wel worden de mannen van Oranje weer met beide benen op de grond gezet door dit puntverlies. De sfeer was bijna euforisch na de 1-4 monsterzege op België vorige week. Toch boekt dit geen garantie, want de Nations League wedstrijden zijn slechts voorbereidingen voor het WK. Van Gaal kan er zomaar voor kiezen om tegen Wales te gaan experimenteren. Hij liet al weten dat Vincent Janssen sowieso in actie zal komen. Noa Lang kan ook rekenen op aandacht. Wie weet zien we hun terug als spitsenduo.

Wales speelde gelijk tegen België

Met een gelijkspel tegen België wist Wales zijn eerste punt te maken in de Nations League. Brennan Johnson kon vlak voor tijd 1-1 op het scorebord zetten. ‘Wij zijn voor niemand bang,’ liet interim-bondscoach Rob Page weten. ‘Dit gelijkspel was daar opnieuw het bewijs van. Wij geven nooit op.’

Wales lijkt de goede kant op te gaan, maar toch hangt degradatie boven hun hoofd. Ze kunnen zomaar naar de Nations League B zakken. Toch lijkt Wales daar niet wakker van te liggen. Ze zijn namelijk nog steeds in de wolken van het feit dat ze voor het eerst sinds 1958 weer deel mogen nemen aan het WK.