Voorbeschouwing Nederland – Qatar

Voorbeschouwing Nederland – Qatar

Dinsdagmiddag 29 november om 16:00 uur zal het duel tussen Nederland en Qatar plaatsvinden. Voor Oranje is een gelijkspel voldoende om door te gaan naar de achtste finales. Voor Qatar is er weinig om voor te strijden, aangezien het thuisland er al uit ligt. Toch kun je op dit duel wedden. Kies via onze website onlinevoetbalgokken.nl voor een legale bookmaker in Nederland en plaats een weddenschap naar keuze.

Nederland maakt nog geen indruk

Door Oranje is er nog weinig indruk gemaakt dit WK. Er werden hoge verwachtingen gelegd op de ploeg van Louis van Gaal, maar tot nu toe is er nog niks indrukwekkends gebeurd. Het eerste duel dat Oranje moest spelen was tegen Senegal en dat werd moeizaam met 2-0 gewonnen. In de groepswedstrijd tegen Ecuador kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarbij er zelfs een doelpunt van de tegenstander afgekeurd werd. Het had dus zomaar 1-2 kunnen staan.

Voor alsnog blijft Van Gaal vrij rustig onder de huidige situatie, al weet hij zelf ook dat het niveau omhoog zal moeten als ze het ver willen schoppen op het WK. Oranje kan zich plaatsen voor de achtste finales als het minimaal gelijkspel wordt tegen Qatar. Nederland maakt hierbij goede kansen, aangezien het niveau van Qatar aanzienlijk lager ligt. Memphis Depay en Steven Bergwijn willen ook op het veld staan dit duel, aangezien zij in de eerste twee groepsduels niet ingezet werden.

Qatar ligt er al uit

Voor Qatar is het WK al afgelopen, want verder dan de groepsfase zullen ze niet komen. Er werd met 0-2 verloren van Ecuador en het duel tegen Senegal eindigde in een 1-3 nederlaag. In groep A staat Qatar dus nog altijd op 0 punten. Zelfs als ze winnen van Oranje zullen ze zich niet meer kunnen plaatsen voor de achtste finales. Toch zal Qatar een mooie wedstrijd neer willen zetten. ‘Het komt niet vaak voor dat wij ons mogen meten met een land als Nederland,’ liet de bondscoach Felix Sanchez weten. ‘We willen een goede wedstrijd laten zien.’