Voorbeschouwing Nederland – Polen

Voorbeschouwing Nederland – Polen

Tot nu toe is Nederland al langere tijd ongeslagen in de Nations League en daardoor beschikt Oranje over veel zelfvertrouwen. Lukt het de mannen van Louis van Gaal om zaterdagavond 11 juni ook van Polen te winnen? De wedstrijd zal om 20:45 uur van start gaan en dit kan zomaar een spannend duel gaan worden, want Polen wil na de flinke nederlaag tegen België nu eindelijk weer schitteren. Voorspel bij de bookmakers in Nederland zelf wat er gaat gebeuren!

Nederland pakt vertrouwde elftal weer op

Louis van Gaal kan uiterst trots zijn op zijn Oranje Leeuwen. Nederland is deze Nations League ontzettend sterk en nog altijd ongeslagen. Na de monsterzege van 1-4 tegen België wist het vorige week met 1-2 van Wales te winnen. Voor de wedstrijd tegen Wales had Van Gaal een B-formatie opgesteld. Frenkie de Jong, Steven Berhuis, Steven Bergwijn en Memphis Depay kregen een snipperavond tegen Wales.

Zaterdagavond zal de wedstrijd tegen Polen in de Kuip hoogstwaarschijnlijk gespeeld worden met het vertrouwde elftal. Van Gaal zal namelijk alles willen geven om de Polen te kunnen verslaan. Of Matthijs de Ligt op het veld te zien is moeten we nog afwachten. Hij raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Wales en moest het veld verlaten. Wellicht zorgt dit ervoor dat Vincent Jansen in mag vallen.

Polen moet bekomen van flinke nederlaag

Polen is nog aan het bekomen van een flinke nederlaag teven België afgelopen woensdagavond. De wedstrijd eindigde in 6-1 en dat was voor Polen een echte tegenslag. Robert Lewandowski wist Polen na een klein halfuur naar een voorsprong te brengen, maar vanaf de 42e minuut keerde het volledig om.

Dit zorgde voor een mentale tik bij de manschappen van bondscoach Czeslaw Michniewicz. Polen moet sowieso van goede huizen komen om Nederland te kunnen verslaan. Oranje is al vijf wedstrijden op rij berensterk en ongeslagen. De laatste keer dat Polen van Nederland wist te winnen is bovendien al 43 jaar geleden.