Voorbeschouwing Nederland – Denemarken

Voorbeschouwing Nederland – Denemarken

Morgenavond om 20:45 uur is het zo ver en mag het Nederlands elftal een oefenduel spelen tegen Denemarken. Het duel zal plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. Naar verwachting zal de feestelijke stemming niet ontbreken, want Christian Eriksen zal de kleuren de Denemarken weer dragen. Volg de wedstrijd live bij de bookmakers en wie weet levert het jou nog een mooie uitbetaling op!

Nederland heeft vertrouwen terug

Het WK van 2018 en het EK van afgelopen zomer verliep niet zoals we het in Nederland hadden verwacht. Beide keren draaide het uit op een teleurstelling, maar inmiddels heeft het Nederlands elftal het vertrouwen weer terug. Louis van Gaal heeft de Oranje spelers op het WK in 2014 naar een derde plaats weten te brengen. Lukt het Van Gaal dit keer ook om de Nederlanders aan een WK-succes te helpen?

Sinds de terugkeer van Louis van Gaal heeft het Nederlands elftal het vertrouwen weer terug. De ploeg heeft vijf overwinningen mogen maken en twee gelijke spelen gemaakt. Daarmee is de Nederlandse ploeg nog steeds ongeslagen. Wel moet de ploeg het doen zonder de twee beste keepers Jasper Cillessen en Justin Bijlow. Mark Flekken zal hoogst waarschijnlijk zijn debuut maken tijdens het oefen duel tegen Denemarken.

Denemarken speelt weer met Eriksen

De Denen zijn sterke spelers als het gaat om het WK. Maar liefst negen van hun tien WK-kwalificatieduels wisten zij te winnen. Afgelopen zomer wisten zij tot de halve finales van het EK te komen. Een hele prestatie aangezien ze hun eerste twee groepsduels niet wisten te winnen.

Toch verliep het EK van de Denen niet helemaal zoals naar verwachting. Christian Eriksen zakte tijdens de eerste groepswedstijd in elkaar vanwege hartproblemen. Inmiddels is de speler weer helemaal opgeknapt en zal hij zich ook nu weer paraat stellen voor de ploeg uit Denemarken.