Voorbeschouwing Nederland – Argentinië

Voorbeschouwing Nederland – Argentinië

Vrijdagavond 9 december om 20:00 uur staat het duel tussen Nederland en Argentinië op het programma. Of het de manschappen van Louis van Gaal gaat lukken om de Argentijnen te verslaan is de grote vraag. Oranje moet een goed duel spelen om het van Messi en consorten te kunnen winnen. Op dit duel wedden is mogelijk en kan met weddenschappen naar keuze. Bekijk bij het wedden op voetbalwedstrijden goed de odds die de bookmakers te bieden hebben.

Nederland is wat afwachtend

De ploeg van Louis van Gaal is wat afwachtend op het veld en vooraf Frenkie de Jong komt nog niet lekker uit de verf. Toch heeft de ploeg het al ver geschopt en mogen ze nu de kwartfinale spelen tegen Argentinië. Dat beloofd een pittig duel te worden, maar Van Gaal heeft veel vertrouwen in zijn elftal. Zeker na de 3-1 overwinning op de Verenigde Staten heeft Oranje veel vertrouwen gekregen. Vooral Denzel Dumfries stond die wedstrijd in de schijnwerpers. Hij wist een keer te scoren en heeft voor twee assists gezorgd.

Kritiek is er altijd en zo krijgt ook het Nederlands elftal genoeg rond zijn oren. Zo zou het Nederlands elftal te afwachtend zijn. Dat was goed te zijn tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, want het balbezit lag voornamelijk bij de Amerikanen. Toch wist Oranje te winnen en heeft Andries Noppert zijn doel goed verdedigd. Of hij zijn doel vrijdagavond schoon weet te houden is nog af te wachten, maar in ieder geval heeft de keeper al flink bewezen waar zijn kwaliteiten liggen.

Argentinië kan niet zonder Messi

De Argentijnen streven ernaar om de wereldtitel te behalen. Na hun valste start van de groepsfase hebben ze zich prima weten te herpakken, want na de 2-1 nederlaag van Saudi-Arabië hebben de Argentijnen alles gewonnen. De achtste finale werd door Argentinië gespeeld tegen het taaie Australië en deze werd moeizaam met 2-1 gewonnen. Een heel sterke indruk weet Argentinië dus nog niet te maken dit WK, maar in ieder geval zijn ze een sterke tegenstander op het veld.

Bij Argentinië ligt de tactiek vooral om de bal zo snel mogelijk naar Lionel Messi te spelen. Messi is een echte sterspeler voor Argentinië en wist in zijn duizendste profwedstrijd een doelpunt te maken. Toch zal bondscoach Lionel Scaloni goed na moeten denken over waar hij zijn spelers gaat zetten, want naar verwachting zal het duel tegen Nederland voor Papu Gomez nog te vroeg komen.