Voorbeschouwing NEC – FC Groningen

Voorbeschouwing NEC – FC Groningen

Vrijdagavond 26 augustus om 20:00 uur zullen NEC en FC Groningen het tegen elkaar op moeten nemen. Bij NEC staat Jasper Cillessen weer in het doel en dat is voor het eerst sinds 2011. Voor Cillessen moet dit dus als thuiskomen voelen. NEC kan goede kansen creëren en gaat vol goede moed aan de bak, terwijl FC Groningen alles behalve goed gehumeurd is. Er lopen te veel ontevreden spelers op het veld bij de Groningers. Hoe dit duel gaat verlopen kun jij alvast voorspellen bij de bookmakers in Nederland. Welke weddenschap ga jij plaatsen?

NEC zet zinnen op Europees voetbal

Twee weken geleden keerde Jasper Cillessen terug in de Eredivisie. Hij mocht direct de wedstrijd FC Volendam – NEC spelen. Hierbij moest de 63-voudig international al snel een bal uit zijn doelnet halen, maar dit zorgde gelukkig niet voor een verlies. NEC wist die wedstrijd namelijk vier keer te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-4 overwinning voor de Nijmegenaren. Er werd gescoord door Elayis Tvasan, Oussama Tannane, Mikkel Duelund en Jordy Bruin. Vorige week zou er een wedstrijd tegen AZ plaats moeten vinden, maar deze is uitgesteld.

NEC heeft een begroting van 12,5 miljoen euro en daarmee werkt de ploeg met de tiende begroting van de Eredivisie. Dat betekend dat per speler het jaarsalaris maximaal 2 ton is. Marcel Boekhoorn steunt NEC en daardoor kan de club het zich veroorloven om soms wat risico’s te nemen. NEC kan dan ook grote namen als Cillessen, Tannane en Lasse Schöne vastleggen. Cillessen gaf bij zijn presentatie al aan dat hij graag voor Europees voetbal wil gaan spelen.

FC Groningen heeft slecht humeur

Bij FC Groningen is de sfeer een stuk minder fijn dan bij NEC. Bij de Groningenaren heerst er een flinke grijze wolk boven hun hoofd. De chagrijnige sfeer is niet voor niets, want de resultaten tot nu toe zijn alles behalve goed. Thuis tegen Go Ahead Eagles wisten ze met 1-0 te winnen dankzij een eigen goal van de bezoekende partij. Dit was ook direct de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Eerst speelde ze 2-2 gelijk tegen FC Volendam en van Ajax kregen ze een 6-1 nederlaag voor hun kiezen. Grank Wormuth is dan ook alles behalve tevreden over de resultaten van zijn elftal. ‘Het enige positieve was het resultaat’, liet hij weten.

Niet alleen de nederlagen zorgen voor een gespannen sfeer in Euroborg. Sterspeler Jörgen Strand Larsen heeft namelijk een transfer op het oog en Tomas Suslov heeft uitgesproken dat hij alles behalve tevreden is over zijn reserverol. Volgens oud-speler Paul Matthijs is dit zorgwekkend. ‘Er lopen teveel ontevreden spelers rond. De selectie moet eerst opgeschoond worden.’ De Groningenaren zullen dus snel een besluit moeten nemen, want op 31 augustus sluit de transfermarkt voor dit seizoen.