Voorbeschouwing Montpellier – Paris Saint-Germain

Voorbeschouwing Montpellier – Paris Saint-Germain

Montpellier en Paris Saint-Germain spelen morgen op 14 mei om 21:00 uur tegen elkaar. Paris Saint-Germain is landskampioen, maar verder zitten er geen grote overwinningen meer in voor de club. Voor Montpellier staat er ook niets meer op het spel. Wel willen beide teams graag scoren, puur om hun achterban blij te maken. Bij de bookmakers in Nederland kun jij alvast je voorspellingen maken voor deze voorlaatste speelronde van de Ligue 1!

Montpellier ziet Europees voetbal voorbijgaan

Voor Montpellier zit Europees voetbal er niet meer in. In de laatste zeven speelrondes pakte de Franse middenmoter slechts twee punten. De allerlaatste kans op kwalificatie voor Europees voetbal zijn dus verspeeld. In de komende twee speelrondes kan Montpellier dus enkel nog werken aan eerherstel.

Of Montpellier morgenavond van Paris Saint-Germain weet te winnen is nog maar een vraag. In het geval van een overwinning is er wel sprake van een stunt. Montpellier weet al zes thuisduels op rij niet te winnen. Dat is niet de enige domper, want ook moet de club belangrijke spelers missen. Onder andere Jonas Omlin, Remy Cabella, Elye Wahi en Teji Savanier zijn niet van de partij morgenavond.

Paris Saint-Germain is uitgespeeld

Al een tijdje is Paris Saint-Germain verzekerd van de landstitel, maar toch lijkt de feestelijke sfeer af te nemen in het Parc des Princes. Paris Saint-Germain hield haar ogen gericht op de Champions League, maar kon het in de kwartfinales niet winnen van Real Madrid. Marco Verratti gaf zelfs toe dat hij zich moeilijk gemotiveerd kan houden voor de resterende competitieduels van de Ligue 1. Hij zegt: ‘We zijn helaas uitgespeeld. Het is geen excuus, maar wel de waarheid.’

Verratti lijkt niet de enige speler te zijn die het moeilijk vindt om zich te blijven motiveren. Met die gelijke spelen op rij lijkt Paris Saint-Germain niet bepaald sterk te zijn. Vorige week maakte Paris Saint-Germain een voorsprong van 2-0 tegen Troyes, maar liet dit door de vingers glippen. Dit kan er zomaar voor zorgen dat Mauricio Pochettino vertrekt bij Paris Saint-Germain. Ook is het nog maar de vraag of Kylian Mbappé volgend seizoen te zien is in Parijs.