Voorbeschouwing Marseille – Feyenoord

Voorbeschouwing Marseille – Feyenoord

Zal het Feyenoord lukken om vanavond 5 mei Marseille te verslaan en daarmee de finale van de Conference League te bereiken? Vorige week hebben ze in het Philips stadion met 3-2 gewonnen van de club en staan er daarmee het beste voor, maar de Fransen willen in het eigen Stade Velodrome revanche nemen. Durf jij al een voorspelling te maken bij de bookmakers in Nederland of doe je dit live tijdens de wedstrijd die om 21:00 uur van start gaat? Aan jou de keuze!

Marseille heeft twee keer op rij verloren

De Fransen hebben de laatste twee wedstrijden verloren. Vorige week verloren ze met 3-2 van Feyenoord, maar toch mag Marseille niet mopperen. In de eerste twintig minuten wist Feyenoord al twee keer te scoren. De ploeg van Jorge Sampaoli wist hier echter 2-2 van te maken. Uiteindelijk wist Cyriel Dessers in de tweede helft nog een doelpunt te maken, waardoor de Rotterdammers met 3-2 wisten te winnen.

Olympique Marseille moet dus hard aan het werk vanavond. Om tenminste een verlening te kunnen bereiken moet het vanavond zien te winnen van Feyenoord. Wel moet de club zich dan van de beste kant laten zien. Vorige week verloren ze in hun eigen stadion met 0-3 van Olympique Lyon.

Feyenoord bezig aan sterk seizoen

De Rotterdamse club Feyenoord heeft de beste papieren op zak na de winst van 3-2 vorige week op Marseille. Voor Feyenoord kan dit seizoen wel eens een gouden randje gaan krijgen. De club is namelijk nog maar negentig minuten verwijderd van hun eerste Europese finale in twintig jaar. Wie weet lukt het Feyenoord om de prijzenkast uit te breiden, ondanks dat Louis van Gaal de Conference League een Jut en Jul-competitie noemde. Elke Nederlandse club zou ervan dromen op deze geweldige prestatie.

Op dit moment is Feyenoord een sterke ploeg en Cyriel Dessers is misschien wel de favoriete speler van het moment. Vorige week wist Dessers tegen Marseille tot twee keer toe te scoren. Hij is op dit moment dan ook van onschatbare waarde en ook voor vanavond liggen de verwachtingen van Dessers hoog. Al vijf wedstrijden op rij is Feyenoord ongeslagen. Wel moeten ze het doen zonder doelman Justin Bijljow, die nog steeds aan de zijlijn zit met een blessure.