Voorbeschouwing Maccabi Tel Aviv – PSV Eindhoven

Voorbeschouwing Maccabi Tel Aviv – PSV Eindhoven

PSV Eindhoven zal vanavond een uitwedstrijd spelen tegen Maccabi Tel Aviv. De wedstrijd van de Europa Conference League wordt om 18:45 uur gespeeld.

Maccabi Tel Aviv speelt sterke reeks

Eerder verloor Maccabi Tel Aviv van PSV toen de club op bezoek was bij de Eindhovenaren. Dit willen ze vanavond proberen recht te zetten, maar PSV Eindhoven laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Maccabi Tel Aviv is echter wel bezig aan een sterke reeks. Al meerdere wedstrijden op rij weet de club uit Tel Aviv de winst te pakken.

In de generale repetitie als voorbereiding op de wedstrijd van vanavond in de Europe Conference League, verliep het voor Maccabi Tel Aviv vrij voorspoedig. Ze wonnen met 2-0 van Hapoel Haifa. De doelpunten werden gemaakt door Stipe Perica en Maltan Baltaxa. Deze vierde competitiezege heeft ervoor gezorgd dat Maccabi Tel Aviv een stap dichter kwam bij de nummer twee in de ranglijst. Op nummer twee staat Hapoel Beer Sheva. Tussen Maccabi Tel Aviv en de nummer twee zit slechts vier punten verschil.

PSV Eindhoven sterk door terugkeer Madueke

Door de terugkeer van Madueke is PSV Eindhoven kwalitatief weer terug op de been. Na een lange blessureperiode keerde de rechtsbuiten weer terug op het veld op 8 februari. Mede dankzij Madueke wist PSV Eindhoven met 0-5 te winnen van Vitesse en ook wisten ze Heerenveen te verslaan met een eindstand van 3-1. Door de Engelsman is PSV Eindhoven weer vol energie op het veld te zien. De ploeg van trainer Roger Schmidt is sinds de terugkeer van Madueke weer goed in vorm. Ook Olivier Boscagli zal weer op het veld te zien zijn vanavond, nadat hij eerder werd geschorst.

Vanavond zal PSV Eindhoven het wel moeten doen zonder Gakpo, die geblesseerd is geraakt. Daarnaast is ook Marco van Ginkel niet van de partij, na een positieve coronatest. Toch blijft trainer Roger Schmidt positief en hoopvol. Over de minimale zege op Maccabi liet de trainer het volgende weten: “We hebben in tactisch opzicht een goede wedstrijd gespeeld. Als een team als Maccabi alleen een keer op doel schiet uit een vrije trap, hebben we als team goed werk geleverd met maar één echte centrale verdediger beschikbaar”.