Voorbeschouwing Liverpool – Villarreal

Voorbeschouwing Liverpool – Villarreal

Liverpool en Villarreal kruisen elkaar vanavond in de halve finale van de Champions League. The Reds lijken wel het meest favoriet te zijn, maar ook Villarreal mag zeker niet onderschat worden. De wedstrijd van vanavond kan zomaar voor een verrassende wending zorgen. Om 21:00 uur zal het duel van start gaan. Wat er gaat gebeuren kun jij voorspellen bij de bookmaker!

Liverpool haalt alles uit de kast

Er moeten nog vijf wedstrijden gespeeld worden en dat lijkt voor Liverpool een race tegen de klok te zijn. Dit seizoen begon de club met een groot doel voor ogen en dat was het binnenhalen van zoveel mogelijk prijzen. Op dit moment loopt Liverpool redelijk goed op schema, al loopt de ploeg van Jürgen Klopp wel tegen een belangrijk punt aan. In de Premier League ligt de club namelijk één punt achter de koploper; Manchester City. De koploper zal nog moeten spelen tegen Leeds United, Newcastle United, West Ham United en Aston Villa. Voor Liverpool is het dus te hopen dat Manchester City ergens een punt laten liggen.

Wel heeft Liverpool nog genoeg om voor te strijden. Vanavond zal het moeten strijden tegen Villarreal en hier gaat alle focus naartoe. Als Liverpool de wedstrijd wint, mag het de finale van de Champions League spelen. De vooruitzichten voor de club zijn positief, aangezien het afgelopen weken uitstekend goed is gegaan. In de afgelopen weken wist Liverpool te winnen van Manchester City voor de FA Cup. Vervolgens werd Manchester United met 4-0 verslagen door Liverpool. Afgelopen weekend won het van Merseyside Derby. Ze wonnen met 2-0 en hadden 82% balbezit.

Villarreal gaat voor plaatsing Conference League

Villarreal eindigde vorig seizoen op de zevende plaats in de La Liga en verloor daarmee de strijd om het Europese ticket. Via de competitie wist de club zich wel de plaatsen voor de Conference League. Uiteindelijk wist Villarreal wel de groepsfase van de Champions League te halen, nadat het de eindstreep van de Europa League haalde door Manchester United en Arsenal te verslaan. Via de Groep F van de Champions League wist Villarreal uiteindelijk boven Atalanta en Young Boys te eindigen.

In de La Liga ging het niet helemaal vlekkeloos voor Villarreal, maar de club wist wel Juventus en zelfs Bayern München te verslaan. De club is op dit moment weer op de zevende plaats in de competitie te vinden. Daarmee zou Villarreal zich dus weer kunnen plaatsen voor de Conference League. Villarreal hoopt dan ook vooral dat het Liverpool kan verslaan vanavond.