Voorbeschouwing Liverpool – Benfica

Voorbeschouwing Liverpool – Benfica

Vanavond op 13 april om 21:00 uur krijgt Liverpool bezoek van Benfica. Beide clubs zijn goed op weg en maken dus vele kansen. Wat er vanavond gaat gebeuren op Anfield? Voorspel het tegen goede odds bij de bookmakers in Nederland!

Liverpool legt focus op Premier League

De Engelsen hebben al een 3-1 voorsprong weten te bemachtigen, maar vanavond hopen ze dit verder uit te kunnen bouwen. Liverpool is goed op weg en wist in het Estadio do Sport tegen Benfica binnen een halfuur al een voorsprong van 0-2 op te bouwen. Na de rust kwam Darwin Nunez met een tegengoal, maar al snel wist Luis Diaz dit goed te maken door de eindstand naar 1-3 te winnen. Liverpool won daarmee van de Portugezen en dat zorgde voor veel zelfvertrouwen.

Ondanks dat Liverpool bij de laatste clubs van de Champions League hoort, hebben de Engelsen hun pijlen ook al gericht op de Premier League. In de Engelse competitie lagen de Engelsen een punt achter op Manchester City. Afgelopen weekend mochten deze twee clubs het tegen elkaar opnemen. Manchester City leek van betere huizen te komen door het in de eerste helft tot twee keer toe tot een voorsprong te schoppen. Diogo Jota zorgde uiteindelijk voor een gelijkspel. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Benfica is uit op een stunt

De Portugezen blijven voor verrassingen zorgen. Niemand had verwacht dat Benfica bij de laatste acht van de Champions League zou zitten, maar trainer Nelson Verissimo heeft zijn ploeg hierin laten slagen. De Portugezen hebben al hun pijlen gericht op het winnen van de Champions League. Inmiddels heeft Benfica een achterstand van 15 punten op de koploper en 9 punten op de nummer twee. Benfica heeft dus nog genoeg om voor te strijden en zal het dan ook komend seizoen weer met voorrondes moeten doen om de Champions League te kunnen spelen.

Dit seizoen begon ook zo voor Jorge Jesus. Benfica moest tegen Spartak Moskou en PSV Eindhoven twee voorrondes spelen en deze wist de club allemaal te winnen. De Portugezen kwamen uiteindelijk in een groep terecht met Bayern München, FC Barcelona en Dynamo Kiev. Benfica eindigde tegen alle verwachtingen in bij de bovenste twee. Benfica moest het daarna opnemen tegen Ajax en de kansen voor de Amsterdammers leken hoger te zijn, maar toch wisten de Portugezen een stunt uit te brengen. De Amsterdamse club werd uitgeschakeld. Wie weet is Benfica voor vanavond weer wel uit op een stunt.