Voorbeschouwing Liverpool – Ajax

Voorbeschouwing Liverpool – Ajax

Liverpool en Ajax nemen het dinsdagavond 13 september om 21:00 uur tegen elkaar op. Liverpool kent een rampzalige start van het nieuwe seizoen, maar de Amsterdammers wel al goed op weg zijn. De Engelsen zullen het wellicht zwaar krijgen tegen Ajax. Welke voorspelling ga jij maken bij de bookmakers?

Liverpool kent moeilijke start

Voor Liverpool is de start van het nieuwe seizoen alles behalve soepel verlopen. Al snel kreeg de zesvoudig Champions League-winnaar veel tegenslagen te verwerken. Ze verloren met 4-1 van Napoli en daar hebben de Engelsen een zware knauw van gehad. Ze creëerden weinig kansen in het Stadio Diego Maradona. ‘Dit was één van onze slechtste wedstrijden in een lange tijd,’ liet Jürgen Klopp weten. ‘Mijn excuses aan onze supporters.’

In de Premier League gaat ook alles behalve lekker voor Liverpool. Ze hebben uit de eerste vijf speelrondes slechts twee punten weten te halen. Er is dus veel werk aan de winkel, maar afgelopen weekend werd het thuisduel tegen Wolverhampton Wanderers afgelast. Dit vanwege het overlijden van koningin Elizabeth II. Dit duel moet dus nog ingehaald worden, maar wel heeft de extra tijd ervoor gezorgd dat Liverpool zich nog beter voor heeft kunnen bereiden voor het duel tegen Ajax.

Ajax is goed op weg

Daar waar bij Liverpool alles mis lijkt te gaan, gaat het bij Ajax juist heel goed. De Amsterdammers zijn met volle moed aan de Champions League begonnen en hebben al meerdere winstpunten behaald. Ze wonnen met 4-0 van Rangers. Voornamelijk Mohammed Kudus wist een belangrijke rol te spelen bij dit duel in de Johan Cruijff Arena.

In de Eredivisie doet Ajax het minstens net zo goed. Afgelopen zaterdag wisten ze van SC Heerenveen te winnen. Dusan Tadic heeft drie assists geleverd en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-0. Helaas viel wel Calvin Bassey uit tijdens deze wedstrijd wegens een blessure. Wel wordt verwacht dat Bassey weer op het veld zal staan tijdens de wedstrijd tegen Liverpool. Owen Wijndal zal voor dit duel nog een twijfelgeval zijn.