Voorbeschouwing Linares Deportivo – FC Barcelona (Copa del Rey)

Voorbeschouwing Linares Deportivo FC Barcelona

Houdt vanavond maar een plekje vrij in je agenda, want de wedstrijd tussen Linares Deportivo en FC Barcelona wil je niet missen! De wedstrijd start vanavond om 19:30 uur en zal voor Linares Deportivo een thuiswedstrijd worden. FC Barcelona moet van goede huizen komen willen ze winnen, want de tegenstander is aan een zeer sterke reeks bezig. Plaats live weddenschappen of voorspel al wat er gaat gebeuren voorafgaand aan de wedstrijd. Bij de bookmakers kan het allemaal!

Linares Deportivo lijkt het nu ver te kunnen schoppen

In 2009 zag club Linares Deportivo het levenslicht. Binnen het Spaanse voetbal is deze club geen onbekende, maar echt ver hebben ze het nog niet geschopt. Dit seizoen kan het zomaar anders zijn. De Andalusiërs zijn namelijk aan een sterke reeks bezig en staan nu voor het eerst in de derde ronde van de Copa del Rey. Voorgaande seizoenen kwamen ze nooit verder dan de tweede ronde. Voor Linares Deportivo is dit seizoen er dus een met een gouden randje en wie weet schoppen ze het nog wel veel verder.

Linares Deportivo heeft in de vorige ronde van de Copa del Rey laten zien dat ze wel degelijk sterk zijn. Ze hebben met 2-1 gewonnen van de La Liga club Alaves. Al acht wedstrijden op rij laten de blauw-witten zien dat ze onverslaanbaar zijn. Wie weet lukt het ze zelfs om zich dit seizoen te plaatsen voor de achtste finales in de Copa del Rey, met steun van hun trainer Alberto Gonzalez.

FC Barcelona moet improviseren

Voor FC Barcelona komt het geluk niet aanwaaien. Sterker nog, hun start van 2022 is alles behalve rooskleurig. De club kreeg te maken met een corona uitbraak, waardoor trainer Xavi direct moest improviseren met zijn spelers. De spelers die hij afgelopen weekend beschikbaar had voor de wedstrijd tegen Real Mallorca, waren op een hand te tellen. Daarom moest de trainer spelers oproepen uit het tweede elftal. Zelfs Luuk de Jong was op het veld te zien, die voor 0-1 winst zorgde door de bal in het doel te koppen.

Het beloofd een spannende wedstrijd te worden, want het is nog maar afwachten welke spelers Xavi vanavond op het veld laat staan. Xavi zal opnieuw moeten improviseren en op een tactische manier, want de Andalusiërs laten zich niet zomaar uitschakelen. FC Barcelona streefde eerst voor de La Liga, maar de landstitel gaan ze niet meer pakken. Om dit seizoen toch met een mooie winst af te kunnen sluiten, zal de club zich dus volledig en 100% moeten inzetten voor de Copa del Rey. FC Barcelona staat in de competitie zes punten boven Linares Deportivo, dus aan de kwaliteit hoeft niet getwijfeld te worden.