Voorbeschouwing Levante – Valencia

Voorbeschouwing Levante Valencia

Maandagavond zal de wedstrijd van Levante en Valencia plaatsvinden. Deze wedstrijd, waarop voetbal gokken mogelijk is, wordt gespeeld voor de stadsderby in Valencia. De wedstrijd in de La Liga zal voor veel spanning zorgen. Levante wil namelijk de strijd afronden met een overwinning na lange tijd, maar Valencia wil graag nog kans maken op deelname aan het Europees voetbal.

Levante al langere tijd niet gewonnen

Het is al even geleden sinds Levante met succes een wedstrijd wist af te ronden in de La Liga. Om precies te zijn is het 254 dagen, oftewel 25 wedstrijden, geleden dat de club een overwinning wist te maken. Deze club heeft daarmee een record verbroken, maar wel een record waar je als club zijnde niet heel trots op kan zijn. Levante zal er dan ook alles aan doen om vanavond van Valencia te winnen.

Als Levante niet snel wedstrijden weet te winnen, loopt het een groot risico. De club zal door te weinig overwinningen niet deel mogen nemen aan het volgend seizoen in de Segunda Division. Het is dan ook zeker dat de club er alles aan zal doen om dit te voorkomen. De club kent veel spelers die anders clubs in de La Liga maar al te graag zouden willen verwelkomen. Spelers als Jose Campana, Roger Marti, Jose Luis Morales en Jorde De Frutos zijn sterke spelers die dan ook zeker niet uit de Segunda Division geschreven willen worden.

Valencia in de strijd voor Europees voetbal

In de La Liga is Valencia één van de clubs die erg goed bezig is. Al zes wedstrijden lang weten zij zich goed te verdedigen en er met de winst vandoor te gaan. Zij mogen daardoor met een zevende plaats weer meedoen aan de strijd voor het Europees voetbal. Ons landgenoot Jasper Cillessen is één van de sterke teamleden van de club in Valencia. De Nederlandse keeper heeft één doelpunt niet tegen kunnen houden, maar met een eindstand van 2-1 wisten ze mooi te winnen. Het team van Valencia bestaat uit sterke spelers, maar wel zitten onder meer Gabriel Paulista en Omar Alderete met een blessure. Wel zal Valencia alles geven om ook deze wedstrijd met winst af te kunnen sluiten.