Voorbeschouwing Lazio – Feyenoord

Voorbeschouwing Lazio – Feyenoord

Donderdagavond 8 september om 21:00 uur zal het duel tussen Lazio en Feyenoord plaatsvinden. De Rotterdammers hebben hun zinnen gezet op nog meer Europese successen. Aanleiding hiernaar is het feit dat ze vorig jaar de Conference League finale hebben behaald. Feyenoord hoopt dan ook Lazio te kunnen verslaan, maar de vraag is of dit gaat lukken. Lazio kan namelijk onverwachts uit de hoek komen. Welke weddenschap(pen) ga jij plaatsen voor dit duel? Kies bijvoorbeeld voor een 1×2 weddenschap bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

Lazio kent wisselvallige start

Lazio is zeker geen club dat onderschat mag worden. Het kan zomaar zijn dat Feyenoord een zware kluif gaat hebben aan deze ploeg. De Italianen staan vooral in het Stadio Olimpico bekend om hun sterke prestaties. Toch trekken de wedstrijden nooit geen volle zalen. Het stadion heeft plek voor 70.000 supporters, maar slechts 13.000 tickets zijn verkocht voor het duel tegen Feyenoord.

Voor Lazio verloopt het seizoen tot op heden wisselvallig. De ploeg speelde gelijk tegen Torino en Sampdorio, maar won wel in eigen stadion van Bologna en Inter. Van Napoli wisten ze echter niet te winnen. Lazio heeft dus geen goede generale repetitie neergezet. De wedstrijd eindigde in een 1-2 voor Napoli, terwijl Lazio genoeg kansen heeft gekregen. Deze werden niet benut.

Feyenoord lijkt goed op weg

Vorig seizoen wist Feyenoord de finale van de Conference League te behalen. Een hele prestatie voor de ploeg van Arne Slot, want er werd door velen verwacht dat het vertrek van Steven Berghuis voor een aderlating zou zorgen. Door het grote succes van vorig seizoen willen de Rotterdammers nu werken aan de Road to Budapest. Ze moeten dan wel een tandje bijzetten, want Lutsharel Geertruida zal niet van de partij zijn.

De voorbereiding van Feyenoord leek dit seizoen alles behalve goed te zijn. Toch heeft de club het aardig recht weten te trekken, want van de vijf competitieduels hebben ze er vier gewonnen. Van SC Heerenveen wisten ze niet te winnen. Of ze genoeg kansen creëren tegen Lazio is nog af te wachten. Echter zou de ploeg sterk genoeg moeten zijn met spelers als Danilo en Sebastian Szymanski.