Voorbeschouwing Kroatië – Brazilië

Voorbeschouwing Kroatië – Brazilië

Kroatië en Brazilië strijden 9 december om 16:00 uur tegen elkaar om een plek in de halve finale op het WK. De Zuid-Amerikanen zijn duidelijk topfavoriet voor dit duel, maar hun recente WK-kwartfinales gingen niet al te best. Of het dit keer beter gaat is nog af te wachten, want Kroatië kan zomaar verrassend uit de hoek komen. We gaan het vrijdagmiddag meemaken als de twee landen tegenover elkaar staan in het Education City Stadium.

Kroatië maakt nog geen indruk

Bij de bookmakers kan er gewed worden op Kroatië, maar wel met de gedachte dat dit land de underdog is voor dit duel. Wie op een weddenschap op voetbal wil plaatsen en voorspelt dat Kroatië wint, krijgt bij Unibet te maken met een hoge odd van 9.50. Heel hoog worden de kansen voor Kroatië dus niet geschat en dat is niet heel gek. Het land weet namelijk nog niet echt indruk te maken dit WK. De vorige ronde wist het na strafschoppen van Japan te winnen, maar verder was het een moeizame wedstrijd. Toch krijgt het land nu de kans om voor de derde keer in de WK-geschiedenis de laatste vier te bereiken.

Echter moet er dan eerst afgerekend worden met Brazilië, dat veel sterker op het veld staat. Het elftal van Kroatië zit vol met dertigers en dat is reden om jezelf af te vragen of het niet tijd wordt voor wat jonge spelers. Toch besloot bondscoach Zlatko Dalic om verder te gaan met dertigers als Domagoj Vida, Ivan Perisic, Andrej Kramaric, Marcelo Brozovic en Luka Modric.

Brazilië wil nu verder dan kwartfinales

Omdat Kroatië duidelijk de underdog is voor dit duel, maken de Brazilianen duidelijk kans om verder te komen dan de kwartfinales. Dat zou mooi zijn, want in de laatste vier WK-kwartfinales wisten ze slechts één keer een plek in de halve finale te pakken. Brazilië staat nu voor de achtste keer op rij in de kwartfinales van het WK en wil nu graag weer de halve finale bereiken. Ze hebben hun ogen gericht op de wereldtitel, dus dan moeten ze zich van hun beste kant laten zien.

In ieder geval maakt Brazilië genoeg kans, aangezien het land duidelijk laat zien waar de kwaliteiten liggen. Ze wisten met 4-1 van Zuid-Korea te winnen en dat heeft het land veel zelfvertrouwen gegeven. Voorspel jij dat Brazilië de wedstrijd gaat winnen? Dan levert dit bij Bet365 een odd van 1.40 op.