Voorbeschouwing Kameroen – Egypte (Africa Cup)

Voorbeschouwing Kameroen – Egypte (Africa Cup)

Wie de finale van de Africa Cup mag spelen, zal vanavond worden bepaald in de wedstrijd die om 20:00 uur van start gaat. Kameroen en Egypte gaan een bloedstollend duel met elkaar aan. Durf jij al te voorspellen welk land in de finale staat aanstaande zondag?

Kameroen schopt het ver

Het werd niet echt van Kameroen verwacht om titelkandidaat te worden, want de voorspellingen gingen meer uit naar Algerije, Senegal en Ivoorkust. Toch heeft Kameroen zich van een sterke kant laten zien en daardoor mag het elftal nu de halve finale spelen. Bondscoach Toni Conceicao heeft een sterke opstelling weten te maken met spelers als Eric Choupo-Moting en Karl Toko Ekambi.

Eén van de sterkste spelers in het team is de 30-jarige Vincent Aboubakar. Deze speler hoort thuis bij Al Nassr en heeft in de vijf gespeelde wedstrijden in de Africa Cup maar liefst zes keer gescoord. Zonder hem was Kameroen duidelijk niet waar ze nu staan. Aboubakar probeerde in de kwartfinale tegen Gambia zes keer te scoren, maar helaas zonder succes. Wel wist Karl Toko Ekambi een doelpunt te maken, waardoor Kameroen nu de halve finale mag spelen.

Egypte gaat voor de titel

Mohamed Salah maakt deel uit van het elftal van Egypte en wil ook in de Africa Cup laten zien wat hij in huis heeft. De speler van Liverpool heeft maar één droom en dat is met het team de titel pakken. Echter krijgt het land het niet cadeau. Tegen Nigeria verloren ze met 1-0, maar wel wisten ze zich sterk op te stellen tegen Guinee-Bissau en Soedan. Beide landen wisten geen groepsduel te winnen, waardoor Egypte als nummer twee door mocht gaan. Tegen Ivoorkust moest Egypte zich ook van haar beste kant laten zien. Na 120 minuten spelen was de eindstand nog steeds 0-0, waardoor ze penalty’s moesten nemen. De Egyptenaren wisten alle keren te scoren en uiteindelijk gaf Salah de beslissende trap.

Vier dagen later moest Egypte spelen tegen Marokko, wat naar verwachting een sterke kans maakte op de titel. Marokko mocht in de vijfde minuut een strafschop nemen en wist deze goed te benutten. Toch wist Sofiane Boufal het naar een 1-1 te brengen na de rust. Het leek erop dat er weer een verlenging plaats zou vinden, maar in de honderdste minuut wist Trezeguet te scoren. Egypte versloeg Marokko met 2-1.