Voorbeschouwing Juventus – Sampdoria (Coppa Italia)

Voorbeschouwing Juventus – Sampdoria (Coppa Italia)

Vanavond speelt Juventus tegen Sampdoria. De wedstrijd gaat van start om 21:00 uur. In de Coppa Italia is Juventus de echte recordwinnaar. De club wil dit graag zo houden, maar ook Sampdoria droomt ervan om eens verder te komen in de competitie. Weet Juventus de winst te pakken of is het Sampdoria die eindelijk een stapje verder komt? Laat bij de bookmakers jouw voorspellingen achter!

Juventus wil titel behouden

Club Juventus moet het sinds augustus zonder Christiano Ronaldo doen en dat is duidelijk te zien aan het niveau van het team. Sinds het vertrek van Ronaldo zijn er wel wat nieuwe spelers bijgekomen, maar de club is nog lang niet terug bij het niveau van de Portugees. Het seizoen is niet op de meest sterke manier gestart door Juventus, maar wel wisten ze zich prima terug te knokken in de competitie. De laatste acht competitieduels wist Juventus overeind te blijven en hebben dus al enige tijd geen verlies meer gemaakt. Wel hebben ze in de Supercoppa Italiana na 121 minuten spelen verloren van kampioen Inter Milano.

Maar liefst veertien keer heeft Juventus de titel van de Coppa Italia naar binnen weten te slepen. Vorig jaar kwamen ze ook als kampioen uit de competitie. Ze wonnen toen achtereenvolgend van Genoa, Spal, Inter en Atalanta. Of ze het dit jaar weer voor elkaar krijgen om de titel te pakken is nog even afwachten, want ze krijgen aan de loting te zien meer tegenstand. Ben jij al aan het wedden bij de bookmakers?

Sampdoria lijkt alleen nog te verliezen

Juventus is pas deze ronde ingeloot voor het bekertoernooi, maar Sampdoria is al twee ronden eerder gestart aan de competitie. De club van Roberto D’Aversa moest het eerst opnemen tegen Alessandria, de nummer zestien van de Serie B. Ze wisten de wedstrijd te winnen met 3-2 en vervolgens werd Torino met 2-1 uit het toernooi gespeeld. Voor Sampdoria is het te hopen dat ze het vanavond kunnen winnen van Juventus. De afgelopen tien seizoenen wist de club geen enkele kwartfinale te bereiken van de Coppa Italia.

Na de gemaakte winst tegen Torino heeft Sampdoria geen andere clubs meer verslagen en dat zorgt niet direct voor een goed vooruitzicht. De afgelopen vijf wedstrijden wist Sampdoria niet te winnen. Tegen Venezia en Roma speelde ze een gelijkspel, maar ze verloren van Cagliari, Napoli en Torino. Wel wist aanvaller Manolo Gabbiadini zes doelpunten te maken in de afgelopen acht wedstrijden in de competitie. Het kan dus nog alle kanten op gaan.