Voorbeschouwing Italië – Noord-Macedonië

Voorbeschouwing Italië – Noord-Macedonië

Morgenavond om 20:45 uur zullen Italië en Noord-Macedonië het tegen elkaar opnemen in de play-offs van de Europese WK-kwalificatie. Italië hoopt zijn WK-ticket te bemachtigen voor Qatar 2022, maar dan moeten ze eerst Noord-Macedonië zien uit te schakelen in Palermo. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij de bookmakers in Nederland?

Italië moet aan de bak

Om hun WK-ticket veilig te kunnen stellen moet Italië flink aan de bank. De Zuid-Europeanen wisten zich negen maanden geleden voor de tweede keer in de geschiedenis te kronen tot Europees kampioen, maar de huidige situatie ziet er minder rooskleurig uit. Italië wist het tijdens de WK-kwalificatie niet te winnen van Zwitserland en daardoor moeten zij zich nu bewijzen in de play-offs. ‘We hadden hier eigenlijk niet willen zijn, maar mijn spelers zijn er klaar voor. Ons doel is nog steeds WK-winst,’ liet Mancini weten.

Mancini wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. Voordat hij denkt aan een eventueel duel tegen Portugal en Christiano Ronaldo in de finale van de play-offs, wil hij eerst de focus behouden op de strijd tegen Noord-Macedonië. Het zal een zwaar duel kunnen worden, aangezien van de achterhoede waarschijnlijk alleen Gianluigi Donnarumma te zien zal zijn. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zijn twee twijfelgevallen en Giovanni Di Lorenzo en Leonardo Spinazzola zijn geblesseerd.

Noord-Macedonië is de underdog

Vorig jaar werd Noord-Macedonië met een 0-3 nederlaag tegen Nederland uitgeschakeld in de groepswedstrijden van het EK. Maar dat wil niet zeggen dat Noord-Macedonië morgenavond geen kansen zal maken. Tijdens de kwalificatierondes van het WK is Noord-Macedonië op een tweede plaats geëindigd achter groepswinnaar Duitsland. Dit was mede dankzij een 1-2 overwinning in Duisburg.

Goran Pandev, voormalig Champions League-winnaar, heeft na het EK afscheid genomen van de nationale ploeg. Dit keer zal de speler dus niet de kleuren van Noord-Macedonië dragen. De huidige sterspeler is middenvelder Eljif Elmas. Hij speelt bij Napoli en zorgt ervoor dat bondscoach Blagoja Milevski geen belangrijke spelers hoeft te missen.