Voorbeschouwing Italië – Engeland

Voorbeschouwing Italië – Engeland

Afgelopen EK stonden Italië en Engeland tegenover elkaar in de finale. Nu treffen ze elkaar in de Nations League. Vrijdagavond 23 september om 20:45 uur zal het duel gespeeld worden. Beide elftallen presteren ondermaats en wachten op een zege om een klein stukje uit het dal te kunnen komen. Voorspel bij de bookmakers in Nederland welke ploeg er gaat winnen. Plaats bijvoorbeeld een 1×2 weddenschap of voorspel het aantal doelpunten. Als je kiest voor online voetbal gokken kun je altijd een weddenschap naar keuze plaatsen!

Italië moet nieuwe ploeg bouwen

In de halve finales van de play-offs heeft Italië niet kunnen winnen van Noord-Macedonië. Daardoor zijn de Italianen voor het WK uitgeschakeld en zullen ze dus dit keer niet meedoen. Een harde klap voor de ploeg van Roberto Mancini, want ook in de Nations League loopt het alles behalve vlot. Uit vier groepswedstrijden wist Italië slechts één overwinning te pakken. De kans dat ze in de halve finales terecht gaan komen is nihil, maar nog niet onmogelijk.

Het is nu taak aan Mancini om te bouwen aan een nieuwe ploeg. Inmiddels is Giorgio Chiellini geen onderdeel meer van de nationale ploeg. Marco Verratti en Nicolo Zaniolo zijn ook niet van de partij bij deze interlandperiode. Francesco Acerbi: ‘We zullen hun leiderschap missen, maar we hebben genoeg andere spelers die op kunnen staan.’

Engeland wacht op eerste overwinning

Deze Nations League heeft Engeland het ontzettend zwaar. Voor de bookmakers is Engeland een ploeg die thuishoort in het rijtje topfavorieten voor WK-winst, maar als we kijken naar de prestaties op het veld is hier weinig van te merken. Na vier groepswedstrijden in de Nations League wacht Engeland nog altijd op haar eerste overwinning. Tweemaal verloren ze van Hongarije, dat theoretisch een veel zwakkere ploeg is dan de Engelsen. Als Engeland verliest van Italië is het vrijwel zeker dat de ploeg zal degraderen naar de Nations League B. Dit zal ook betekenen dat bondscoach Gareth Southgate een berg kritiek over zich heen zal krijgen.

Engeland hoopt dus te kunnen scoren en winnen van de Italianen. Maar dan moeten ze wel beter hun best gaan doen. Vorig jaar stond Engeland in de finale van het EK, maar in de afgelopen vier interlands werd er slechts één keer gescoord. Dit was door Harry Kane die een strafschop wist te benutten. Southgate zal dus goed na moeten denken welke spelers hij op het veld gaat zetten. Luke Shaw en Ben Chilwell hebben de afgelopen tijd weinig velduren gemaakt, dus is het waarschijnlijk dat rechtsback Kieran Trippier op de linkerflank wordt gezet.