Voorbeschouwing Italië – Argentinië

Voorbeschouwing Italië – Argentinië

Vanavond op 1 juni om 20:45 uur zullen Italië en Argentinië het tegen elkaar opnemen op Wembley in Londen. Er moet gestreden worden om de Finalissima. Europees kampioen Italië en Zuid-Amerikaans kampioen Argentinië laten maar al te graag zien wat ze in huis hebben. Hoe dit duel gaat eindigen kun jij bij de bookmakers voorspellen!

Italië verder zonder Chiellini

Italië was voor kort onoverwinnelijk en ontzettend sterk. Ze wisten een recordreeks neer te zetten van maar liefst 37 ongeslagen interlands op rij. Daarnaast wisten ze ook nog het EK te winnen in 2021. Daarna ging het al snel bergafwaarts, mede door het feit dat Italië zich niet heeft weten te kwalificeren voor het WK in Qatar aankomende winter.

Roberto Mancini mocht toch aanblijven bij Italië. Voor Italië te hopen dat ze winnen van Argentinië, zodat ze weer wat meer zelfvertrouwen op kunnen bouwen. Dit duel is echter wel het interlandafscheid van Giorgio Chiellini. Op Wembley zal hij zijn 117e en laatste interland spelen.

Argentinië al drie jaar ongeslagen

Aankomende winter zien we Argentinië uiteraard terug in Qatar voor het WK. Deze Finalissima wordt door Argentinië dan ook als opwarmertje richting het toernooi beschouwd. Hun kwalificatie voor het WK in Qatar verliep bijna vlekkeloos. Al bijna drie jaar op rij is Argentinië ongeslagen. Vorig jaar wist Argentinië zelfs de Copa Amerika te winnen. Voor Lionel Messi was dit zijn eerste hoofdprijs in het shirt van Argentinië.

De Argentijnen beschikken over bekende en sterke spelers. Messi kan vanavond terugvallen op onder meer Lautaro Martinez en Angel Di Maria. Spelers als Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez en Marcos Senesi zijn ook van de partij.