Voorbeschouwing Getafe – Real Betis

Voorbeschouwing Getafe – Real Betis

Vanavond op 2 mei om 21:00 uur zal de wedstrijd tussen Getafe en Real Betis plaatsvinden. De bezoekende club begin vol goede moed aan de wedstrijd. Vorige week won de club namelijk de Spaanse beker. Toch moet het tegen Getafe goed haar best doen, aangezien de club erg sterk is in thuiswedstrijden. Voorspel bij de bookmakers in Nederland wat er vanavond gaat gebeuren!

Getafe is sterk in thuiswedstrijden

Getafe heeft 35 punten op haar naam staan en is daarmee vrijwel zeker van lijfsbehoud. Toch is er in de theorie een kleine kans dat er iets mis kan gaan. De club moet dus niet zonder zorgen het veld betreden. Een overwinning op Real Betis zou Getafe zeker goed doen. De Madrilenen kunnen dan namelijk echt de focus leggen op het volgende seizoen. Aan het zelfvertrouwen van Getafe zal het in ieder geval niet liggen, aangezien het vorige week met 0-2 won van Celta de Vigo.

Vooral in thuiswedstrijden is Getafe erg sterk. Tot voor kort was de ploeg in het eigen Coliseum tien duels op rij in de La Liga ongeslagen. Van deze wedstrijden won de club er zeven. Aan de reeks met ongeslagen thuiswedstrijden kwam vorige week wel een eind, toen Villarreal er met de winst vandoor ging.

Real Betis gaat voor kwalificatie Champions League

Vorige week won Real Betis de Spaanse beker. Het seizoen voor deze club kan dus niet meer stuk. Na deze overwinning legt de ploeg van Manuel Pellegrini de focus volledig op de kwalificatie voor de Champions League. Rivaal Atletico Madrid verloor zaterdagavond van Athletic Bilbao met 2-0. De Andalusiërs krijgen daardoor de kans om het gat op de Madrilenen te dichten naar één punt.

Wel is het nog af te wachten of de spelers fysiek en mentaal in staat zijn om alles te geven, na de festiviteiten. Getafe won voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de hoofdprijs, dus dit werd duidelijk goed gevierd door de club.